Více lidí cítí únavu z marvelovek než z filmu od DC, ukazuje studie


 Co dalšího prozradila?

Komiksové filmy vládnou už nějakou dobu kinům a jen tak asi nepřestanou, na druhou stranu, dá se počítat s tím, že roky a roky se superhrdinskými postavami dospějí k tomu, že to prostě lidi začne "nudit". 

A zdá se, že už to odstartovalo. Minimálně podle studie společnosti Fandom, která se právě na tohle téma zaměřila a přinesla několik zajímavých výsledků. 

Do studie se zapojilo cca 5 000 lidí ve věku 13 až 54 let a ukázalo se například to, že poměrně velká část fandů už je z komiksových filmů trochu unavená. Což platí více pro Marvel, kdy se to týká 36 % jeho fandů, zatímco u DC je to jen zhruba 20 %.

Na druhou stranu, milovníci Marvelu jsou oddanější. To dokazuje to, že 81 % z nich se pravděpodobně podívá na jakýkoliv projekt od jejich oblíbené společnosti, zatímco v případě DC je to 67 %. 

A zdá se, že fandové DC vyhledávají spíše sólové projekty, kdy 57 % preferuje filmy a seriály zaměřené na jednu či dvě postavy, zatímco u Marvelu je to 38 %.

Pokud se na výsledky podíváme blíže, asi se tu nekoná žádné velké překvapení. To, že jsou více unavení fandové Marvelu asi bude tím, že ten chrlí výrazně víc projektů než DC a Marvelovské filmové universum existuje už od roku 2008. To, že se více fandů Marvelu podívá na jakýkoliv projekt je opět spojeno s Marvelovským filmovým universem, které je mnohem propojenější než filmy a seriály od DC. A co se týče posledního údaje, tak DC jdou více sólovky, než filmy s více ústředními postavami, takže ani to není šokem. 

Bez ohledu na zmíněnou únavu mnoha diváků se ale asi nedá předpokládat, že komiksové projekty v dohledné době zmizí z výsluní. Pořád jsou extrémně populární a výdělečné, takže o něj rozhodně jen tak nepřijdeme.

Zdroj: Fandom/Variety, DC Comics/Marvel Comics (úvodní obrázek)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat