Tvůrce Rodu draka promluvil o soupeření jeho seriálu s Pánem prstenů


 Co k tomu dodal?

Rod draka a Pán prstenů: Prsteny moci se prostě nemohou vyhnout srovnávání, v obou případech jde o velkolepé (a velmi drahé) fantasy série, které měly premiéru v podobou dobu. A právě k rivalitě obou projektů se vyjádřil showrunner Rodu draka Ryan J. Condal:

"Když jsem vyrůstal, četl jsem mnohokrát Pána prstenů a Silmarillion a Hobita, viděl jsem mnohokrát filmy Petera Jacksona v kině. Miluji to, miluji hrdinskou fantasy a upřímně, chci žít ve světě, kde je dostatek prostoru pro všechny tyhle věci, pokud jsou dobré. Myslím si, že potřebujeme více dobře natočených nákladných sci-fi/fantasy v televizi, to je to, co my všichni nerdové chceme. Nemyslím si, že to, že někdo sleduje Prsteny moci znamená, že nesleduje Rod draka, takhle to nevnímám. Vidím to tak, že jedno podporuje druhé a domnívám se, že čím více kvalitní žánrové zábavy v televizi, tím více to přitáhne diváky, kteří pro tyto projekty nejsou primárním publikem."

Pokud se budeme bavit o zábavnosti obou projektů, to je samozřejmě subjektivní, ale jestliže se zaměříme na čísla, respektive na hodnocení, je situace následující.

Profesionální recenze na RottenTomatoes:

84 % pozitivních recenzí (Pán prstenů) vs 86 % pozitivních recenzí (Rod draka)

Profesionální recenze na Metacritic:

Průměrné hodnocení 71 % (Pán prstenů) vs průměrné hodnocení 69 % (Rod draka)

Divácké hodnocení na IMDb:

6,9 z 10 (Pán prstenů) vs 8,6 z 10 (Rod draka)

Divácké hodnocení na ČSFD:

64 % (Pán prstenů) vs 79 % (Rod draka)


Zdroj: The Wrap, HBO Max/HBO (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat