Rod draka: Poslední díl první řady unikl na internet. Co na to říká HBO?



Očekávatelně není nadšené. 

Hra o trůny patřila k nejvíce "pirátěným" seriálům a něco podobného platí i pro Rod draka. Ovšem, teď se stalo něco, co je pro HBO ještě nepříjemnější než to, že se jednotlivé díly začnou po internetu šířit ne úplně legálními cestami těsně po premiéře. Závěrečný díl první řady se dostal do online světa před oficiálním uvedením. A HBO se k tomu rozhodlo vyjádřit:

"Jsme si vědomi toho, že desátá epizoda Rodu draka byla umístěna na nelegální stránky s torrenty. Zdá se, že pochází od našich distribučních partnerů v EMEA (Evropa, Střední východ, Afrika, pozn. redakce) regionu. HBO agresivně monitoruje a stahuje tyto kopie z internetu. Jsme zklamáni z této protiprávní akce, která narušila zážitek pro loajální fanoušky seriálu, kteří uvidí původní verzi této epizody během premiéry v neděli na HBO a HBO Max, kde bude exkluzivně streamována ve 4K."

Dá se tušit, že se HBO nepodaří zablokovat všechny zdroje, kde je daný díl k nalezení a stejně tak se dá čekat, že spousta lidí se podívá na finále první řady klidně i v nižší kvalitě, pokud to znamená, že nebudou muset čekat. 

A stejně tak je více méně jasné, že k podobným incidentům bude docházet, i když se tomu budou snažit filmové a televizní společnosti zabránit, jak jen to půjde.

Zdroj: Variety, HBO (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat