Proč ve druhých Avengers zemřel Quicksilver? A pátí Avengers se budou držet při zemi


Komiksové střípky.

V Avengers: Age of Ultron (2015) se představili sourozenci Wanda a Pietro v podání Elizabeth Olsen a Aarona Taylora-Johnsona. A zatímco první zmíněná působila v Marvelovském filmovém universu další roky a roky, Pietra alias Quicksilvera jsme už neviděli (respektive ne v podání Aarona). 

Co ale vedlo k tomu, že zemřel tak brzy? Důvodem podle tvůrců bylo, aby vzniklo citelné riziko, plus šlo o ukázku toho, že Ultronovo (James Spader) chování bude mít dlouhodobé dopady a samozřejmě to mělo překvapit publikum, což se stalo. 

SOUVISEJÍCÍ: NĚKOLIK MARVELOVEK BUDE MÍT ZPOŽDĚNÍ

Podle všeho vznikla i verze, kdy Pietro přežil, ale jak víme, použita nebyla a tvůrci trvali na tom, že smrt téhle postavy je pro příběh důležitá. 

A teď se přesuneme k novým Avengers, konkrétně k pátému dílu The Kang Dyansty. Podle všeho máme očekávat to, že se bude držet u země. Představitel titulního Kanga Jonathan Majors se nechal slyšet:

"No, zrovna jsme měli pár rozhovorů. Mluvili jsme velmi dlouho. Má (režisér Destin Daniel Cretton, pozn. redakce) otevřenou mysl, , otevřené srdce a drží se při zemi. Práce, kterou dělá se drží při zemi."

Co to přesně znamená, to zatím těžko říct, ale jak už bylo v minulosti řečeno, filmy Avengers nebudou epické, jen proto, aby byly epické, ale pouze, pokud to bude dávat příběhově smysl a zdá se, že Destin k tomu přistupuje tak, že pro něj není prioritou bombastičnost. 

Jestli se je to dobrý krok, to se dozvíme během premiéry 1. 5. 2025.

Zdroj: CBR, Variety, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat