Black Adam: Je to zlomový film vs je to špatné. První reakce na DC komiksovku se nemohou shodnout, jestli je Black Adam povedený, nebo ne


Ne každému se líbí. 

Black Adam je jedním z nejočekávanějších DC filmů poslední doby a doufá se, že nakopne universum, které (nejen) v poslední době poměrně stagnuje. A to se podle první reakcí některých recenzentů povedlo. Ovšem, podle jiných novinářů to rozhodně nevyšlo. 

SOUVISEJÍCÍ: HENRY CAVILL SE PRÝ VRÁTÍ JAKO SUPERMAN

Většina se shodne na tom, že Dwayne Johnson v roli Black Adama je skvělý, charismatický a "elektrizující" a nejen on, členové superhrdinského týmu Justice Society of America jsou výteční a pokaždé, když jsou na scéně zaujmou (někteří recenzenti doufají, že dostanou vlastní film). Naopak, záporák prý není nic moc. 

Líbí se i akce, které je prý hodně, je povedená, drsná a je podpořena slušnými trikovými efekty. Tedy, alespoň podle některých, jiní novináři si myslí, že jsou digitální triky nedopečené a místy působí nepovedeně. 

Stejně tak se příliš pochval nedočkal scénář, který je označován jako zmatený a nedoladěný a podle určitých recenzentů mu chybí emoce. 

Novináři se pak nemohou shodnout na tom, jestli jestli je Black Adam oním impulzem, který DC universum potřebuje, nebo jde o nenaplněné sliby. Někteří považují film za zlomový a označují ho za projekt ve Snyderově stylu, další si myslí, že není úplně špatný, ale postrádá pořádné napětí, nabízí nevýrazného padoucha, nedotažený scénář a jednoduše jde o nevyužitý potenciál.

Obecně řečeno se tedy zdá, že to není úplná trefa do černého, ve kterou DC a jeho fandové doufali, ale rozhodně se nejedná o propadák a v kině by se publikum nudit nemělo. 

Premiéra se odehraje 10. 11. 2022. A mimochodem, jeden z novinářů tvrdí, že největší poprask (v dobrém slova smyslu) vyvolá potitulková scéna (kdy se očekává, že v ní bude k vidění Henry Cavill jako Superman).

Zdroj: The Direct, DC Films/Warner Bros. Discovery (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat