Pán prstenů: Tolkien se obrací v hrobě, reaguje Elon Musk na seriálový fantasy počin


 Nelíbí se mu. 

Jak se dalo očekávat, seriál Pán prstenů: Prsteny moci čelí ze strany některých diváků drsné kritice. Některým se nelíbí to, že se podle nich projekt odklání od předlohy, jiným se nezdá barva pleti některých postav s výtkami, že elf, který žije v lese nebo trpaslice z podzemí nebudou mít pokožku, která se přizpůsobí slunečnímu záření. Což by byl pádný argument u v případě historické podívané sázející na autenticitu, ovšem u fantasy je situace trochu jiná, ale budiž. 

SOUVISEJÍCÍ: JAK JE NA TOM SE SLEDOVANÍ SERIÁL PÁN PRSTENŮ

Nicméně, profesionální recenze chválí, diváci bez předsudků také a sledovanost je velmi dobrá. Ale jak bylo řečeno, ne všichni jsou nadšení a mezi kritiky seriálu patří i excentrický miliardář Elon Musk, který na Twitteru napsal:

"Tolkien se obrací v hrobě. Téměř každá mužská postava je zatím buďto srab nebo kretén nebo obojí. Jen Galadriel je odvážná, chytrá a milá."

Muskovi tedy zřejmě nevadí to, že mají postavy rozmanitější etnikum, ale není fanda toho, že jsou podle něj mužské postavy prezentovány ve špatném světle a jediná sympatická postava je ženská. 

Co si o tom myslet, to nechám na vás, nicméně pokud jde o můj názor, tak mě Pán prstenů baví a nevadí mi, že není otrockou adaptací, ale přesto (opět dle mého názoru) má velmi dobrou atmosféru a precizní řemeslné zpracování. A obsazení není rozhodně špatné.

Další epizoda bude k vidění  9. 9. 2022.

Zdroj: SFFGazette, Amazon Prime Video (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat