Avatar: Specialista na trikové efekty popsal spolupráci s Cameronem. A zrovna nechválil


 Co prozradil?

Aktuálně je Avatar (2009) zase v centru dění. V kinech byla uvedena jeho remasterovaná verze a 15. 12. 2022 se dočkáme premiéry dlouho očekávané dvojky Avatar: The Way of Water. Ovšem, dalším z důvodů, proč se o projektu mluví je něco ne úplně pozitivního. 

Specialista na trikové efekty Nick Sinnott, který pracoval na jedničce, zveřejnil (a poté smazal) pár docela kritických tweetů:

"Zábavnou věcí v případě práce na digitálních tricích pro Avatara bylo to, že jsme byli jediné velké oddělení, které nemělo odbory a této skutečnosti Cameron (režisér James Cameron, pozn. redakce) zneužíval nekonečnými neplacenými revizemi a poté vyhrál několik Oscarů. Nemám smlouvu o mlčenlivosti, protože studio, pro které jsem v dané době pracoval už neexistuje. Zajímalo by mě proč..."

Není to poprvé, co se vyjádřili experti na speciální efekty, například někteří z těch, kteří pracují pro Marvel se ozvali s podobnými stížnostmi (velké úpravy na poslední chvíli, hromada přesčasů...) a je otázkou, proč by si Sinnott něco takového vymýšlel. Je zřejmé, že v této branži není snadné působit a očividně by se to mělo změnit, speciálně s ohledem na to, že filmy jako Avatar na digitálních tricích stojí.

Zdroj: CBM, Fox (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat