Andor: Co říkají recenze na nový Star War seriál


 Vyšlo to?

Seriály z universa Hvězdné války, které vznikají pro streamovací službu Disney+ nejsou všechny takové, jak by si fandové asi představovali. Tím pádem se napjatě očekává, jak dopadne Andor, který odkazuje na jeden ze stylově neodvážnějších Star Wars filmů Rogue One: Star Wars Story (2016)

A zdá se, že ani tohle není úplně trefa do černého. Ne, nenechte se zatím vyděsit, není to propadák, ale jsou tu určité rezervy. 

Připravit se prý máme na pomalejší rozjezd, což znamená, že chvíli potrvá, než se dění pořádně "rozběhne", ale to se asi dalo čekat s ohledem na to, že je v plánu 12 epizod, což je na poměry sérií pro Disney+ relativně vysoké číslo. Začíná se tím pádem pozvolna.

Zatímco někteří novináři to považují za klad, jako dobrý způsob jak budovat svět a atmosféru, jiným to příliš nevoní a napětí jim nepřijde dostatečné. 

Většina se ale přiklání k tomu, že je sice tempo pomalejší, ale nejedná se o nudnou podívanou a líbí se jim drsnější a dospělejší tón seriálu s tím, že padají označení jako fantasy thriller, což není asi něco, co bychom si běžně se Star Wars spojovali. 

Obecně je chváleno obsazení v čele s Diegem Lunou a je přislíbeno, že v prvních čtyřech epizodách, které měli recenzenti k dispozici, se dočkáme hned několika výrazných postav. 

Většina novinářů pak považuje Andor za důstojný přírůstek do universa Hvězdných válek, který mu rozhodně nedělá ostudu a pokud se naučí pracovat se svým tempem, pravděpodobně se dočkáme velice působivé podívané. 

První tři díly jsou už nyní dostupné na streamovací službě Disney+.

Zdroj: SFFGazette, Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat