Vetřelec: Seriálová verze bude odlišná od toho, co jsme zatím viděli

 


Nebude jen těžit z toho, čeho jsme se dočkali v minulosti.

Na stříbrném plátně se značce Vetřelec nedaří tak, jak by si asi tvůrci a fandové představovali, ale nadějně vypadá seriál Alien pro FX. Toho se ujme velmi talentovaný Noah Hawley. A právě o jeho přístupu se rozmluvil šéf stanice FX John Landgraf:

"Filmové universum Vetřelců je světem, kde svým způsobem dominovaly velké korporátní entity a Weylan-Yutani byla důležitou součástí filmů. V seriálu jsou odkazy na tuhle společnost. Ale pravdou je, že se pracuje s novým teritoriem s odlišnými korporacemi, které vytvořil Noah. Jsem velkým fandou [filmů] Vetřelce a Vetřelců a vzpomínám si, že jsem je viděl v kině a to, jak překvapivě originální a nečekané mi přišly a každý svým způsobem. A podobně jako v případě přístupu k seriálu Fargo, Noah se rozhodl nevzít Ripleyovou nebo jinou postavu z Vetřelce - kromě xenomorfa - ale zamyslel se nad tím, co dělá tuhle značku tak skvělou a tak odolnou a chtěl zjistit, jestli se mu povede najít něco, co by nabídlo podobnou zkušenost jako, když jste byli v kině na prvních dvou filmech, které vás zaskočily."

Svěží přístup rozhodně není od věci. Jestli bude fungovat, to se jen tak nedozvíme, produkce se přesunula na příští rok.

Zdroj: SFFGazette, Fox (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat