Tvůrci She-Hulk nemohli použít Spider-Mana. Kdy se vrátí práva na Hulka Marvelu. A ve čtvrtém Thorovi měl být odkaz na X-Meny


 Komiksové střípky.

V seriálu She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (premiéra 17. 8. 2022) dojde na několik zajímavých návratů (například se objeví Daredevil), ovšem tvůrcům nebylo umožněno použít hned několik postav a to včetně Spider-Mana. To zklamalo hned několik lidí pracujících na seriálu, protože jsou jeho fandové, nicméně se museli s mířit s tím, že Pavoučí muž v seriálu nebude kvůli komplikované struktuře práv, které se téhle postavy týkají. 

Když už jsme u tohoto tématu, není to snadné ani v případě Hulka, protože sice práva vlastní Marvel/Disney, ale také studio Universal Pictures, které může výrazně zasahovat do podoby případných sólových projektů s Hulkem, distribuovat filmy, kde má hlavní roli a samozřejmě jim připadne i výrazná část případného zisku. 

Podle nových informací ale vyprší práva Universalu už v červnu 2023, což, pokud nedojde k prodloužení smlouvy (to je ale v podstatě vyloučeno) umožní Marvelu natočit další sólový film Hulka, aniž by do toho zasahoval další subjekt.

Něco podobného platí i pro X-Meny. Poté, co firma Disney koupila společnost Fox může Marvel (spadá pod Disney) používat X-Meny ve svých projektech, kdy už jsme se dočkali první vlaštovky v podobě Profesora X (Patrick Stewart) v Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022). A další odkaz na oblíbený tým mutantů měl být i ve filmu Thor: Láska jako hrom (2022). Konkrétně, jedním z bohů v Omnipotence City, kam se vyrazili hrdinové hledat pomoc, byl podle artworku také Cyttorak, což je někdo, kdo poskytl schopnosti ikonickému protivníkovi X-Menů Juggernautovi (v komiksu je to supersilný bratr Profesora X).

Kromě toho se zdá, že mezi bohy sedí také "požírač světů" Galactus. Daný moment, ale ve filmu použit nebyl.

Zdroj: The Direct, Reddit, Marvel/Universal Picturesm (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat