She-Hulk: Nová marvelovská série čelí zatím nejintenzivnějšímu review-bombingu


 Ale třeba se to zlepší.

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička je nejnovějším marvelovským projektem, který čelí takzvanému review-bombingu, tedy situaci, kdy někteří lidé dávají extrémně nízká hodnocení ne proto, že by byl podle nich seriál opravdu natolik špatný, ale proto, že chtějí Marvelu ukázat, že jim něco nevoní. 

Ano, můžeme diskutovat (a že to někteří velmi dramaticky dělají) o tom, že nízká hodnocení mohou být v určitých případech oprávněná. Přece jen, seriál nemá úplně doladěné triky a ne každému musí sednout komediální pojetí, ovšem pravdou je, že množství hodnocení v podobě jedné hvězdičky z pěti na IMDb je motivováno i jinými důvody. 

Podle komentářů některým vadí feministicky orientovaná hlavní hrdinka, jiní chtějí Marvel pokárat za to, že jde o výrazně komediální seriál, další nejsou spokojeni s tím, že je seriál zřejmě primárně orientován na ženské publikum a jiní uvádějí, že je prostě seriál moc "woke".

Než se někdo začne rozčilovat, jak si dovolujeme tvrdit, že někdo She-Hulk neférově hodnotí, upozorníme na to, že poměrně velké množství hodnocení se objevilo už před premiérou a další zajímavou věcí je, že drtivá většina negativních hodnocení je od mužů třicátníků.

Je tu tedy na místě předpokládat, že ne všechna hodnocení jsou obhajitelná. A jen pro zajímavost, She-Hulk čelí zatím nejvýraznějšímu review-bomgingu ze všech seriálových kolegů z Disney+. Procento jednohvězdičkových hodnocení je bezmála 32 %, druhé místo patří Ms. Marvel s necelými 20 % u ostatních sérií je to hluboko pod 5 %.

Je samozřejmě otázkou, kolik z oněch 32 % tvoří hodnocení diváků, kterým se seriál opravdu nelíbí a jakou část tvoří lidé, kteří chtějí "dát Marvelu za uši", ale těžko asi předpokládat, že She-Hulk není obětí review-bombingu. 

Zatím za sebou máme (dle našeho názoru velmi zábavnou epizodu) a novináři, kteří jich viděli několik jsou nadšení, je tu tedy možnost, že se hodnocení zlepší, což se stalo i v případě Ms. Marvel, tak uvidíme, jestli bude She-Hulk podobným případem.

Zdroj: TheDirect/IMDb, Disney+/Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat