Rod draka: Co říkají recenze o spin-offu ke Hře o trůny?

Máme se těšit?

Kultovní (až na poslední řadu) Hra o trůny se dočká hned několika spin-offů a tím prvním je Rod draka (technicky řečeno jde o prequel), který se zaměří na rod Targaryenů. A fandy jistě zajímá, jak na tom seriál je, ostatně dnes startuje, takže je tu logická otázka, jestli se je na co těšit, nebo máme smůlu a Rod draka nám nespraví chuť po nepovedené finální řadě mateřského seriálu.

Recenze jsou venku a dobrá zpráva, tohle vás bude bavit. Začneme například vizuály a v tomto ohledu se není čeho obávat, podle dostupných informací stály jednotlivé epizody v průměru necelých dvacet milionů dolarů, tím pádem měli tvůrci k dispozici velmi slušný rozpočet a využili ho dobře, pokud mluvíme o obrazové stránce. 

Kromě toho, že se samozřejmě dočkáme slušné porce záběrů s draky, máme očekávat i poctivou porci násilí, což není překvapením. Hra o trůny se ho nebála a nebojí se ho ani Rod draka. A stejně tak se nevyhýbá hromadě zvratů a dějových překvapení. 

Silnou stránkou jsou postavy, které jsou obvykle nejen skvěle zahrané, ale také dobře napsané a ať už je budete milovat, nebo nenávidět, budou zapamatovatelné. 

Na čem se novináři úplně neshodnou je to, zda je dobře, že se seriál stylem a atmosférou velmi blíží Hře o trůny. Někdo to považuje za dobrý krok, další jsou zklamaní, že to seriál nezkusil trochu jinak a sází na jistotu. 

Jestli je to pro vás dobrá, nebo špatná věc, to je na vás, ale aktuálně jsou recenze veskrze pozitivní a podle všeho jde o povedený návrat do milovaného fantasy universa. 

Zdroj: SFFGazette, HBO Max (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat