Šéf Marvelu přemýšlel, že dá společnosti košem a přidá se k DC


 Kevin Feige měl zaječí úmysly. 

Kevin Feige je aktuálně kreativním prezidentem Marvelu, jinak řečeno je jeho hlavní tváří a tím, kdo má lví podíl na úspěchu Marvelovského filmového universa. Ovšem, jak nyní vyšlo najevo, nechybělo mnoho a Kevin se přidal ke konkurenčnímu DC.

SOUVISEJÍCÍ: JASON MOMOA PRÝ JEDNÁ O ROLI S MARVELEM

Bylo to během druhé fáze Marvelovského filmového universa, kdy společnosti Marvel Entertainment vládl pevnou rukou Isaac Perlmutter a Feige nebyl spokojen s jeho přístupem a odmítáním větší rozmanitosti (údajně měl hlásat věci jako to, že jsou všichni lidé tmavé barvy pleti stejní). Požádal tak tehdejšího šéfa firmy Disney (které patří Marvel) Boba Igera, aby se Marvel Studios staly samostatným subjektem. 

Feigeho zklamání se dostalo do zlomového bodu ve zmíněné druhé fázi Marvelovského filmového universa (2013 až 2015) a prý jednal s Warner Bros. o tom, že by se přidal k nim a dohlédl na projekty inspirovaného DC komiksy. 

Jak ale víme, nakonec neskončila ruka v rukávu a v roce 2015 bylo rozhodnuto, že se Marvel Studios přestanou zodpovídat Marvel Entertainment, ale nadřízení jim budou pouze šéfové společnosti Disney. V roce 2019 se pak z Feigeho stal kreativní šéf celého Marvelu. 

Je otázkou, jak by Marvelovské filmové universum vypadalo bez Feigea a někteří lidé nejsou fandy směru, kterým se vydalo, ale je jich menšina a finanční výsledky mluví jasně, Marvel je kolosem, který ví jak vydělávat. 

Zdroj: Puck, Marvel (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat