Proč jsou marvelovky tak úspěšné? Díky speciálním efektům, myslí si tvůrce Strážců Galaxie

James Gunn věří, že výrazně pomohl digitální efekty. 

Komiksové filmy prožívají svou zlatou éru, ale samozřejmě vznikaly i v minulosti. To, že jsou nyní hlavním tahákem je samozřejmě vlivem více faktorů, ale pokud jde o tvůrce filmové série Strážci Galaxie či Sebevražedného oddílu (2021) a skvělého seriálu Peacemaker Jamese Gunna, ten má jasno o tom, co výrazně napomohlo úspěch komiksovek:

"Spousta moderních filmů existuje jednoduše díky speciálním efektům. Lidé se mě často ptají, 'Proč jsou nyní marvelovské filmy tak populární a nebyly v minulosti?' Pokud jde o mě, tak je to na 100 % protože jsou digitální triky na takové úrovni, že díky nim uvěříte, že kovový muž opravdu létá."

Vizuální stránky hraje u komiksových projektů stěžejní roli, to je nesporné, ale samozřejmě jsou tu i jiné aspekty, které jsou důležité, ovšem pokud jde o blockbustery, tak ano, obrazové pojetí je jedním z hlavních taháků, který přiláká diváky do kin.

Aktuálně pracuje James na několik komiksových projektech, například na třetím dílu Strážců Galaxie, který bude mít premiéru 4. 5. 2023 a ano, i ten bude plný digitálních triků.

Zdroj: Deadline, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat