Obi-Wan Kenobi: Představitel Dartha Vadera se vyjádřil k rasistickým útokům na představitelku Třetí sestry


 Hayden Christensen nechtěl mlčet.

V seriálu Obi-Wan Kenobi se jako inkvizitorka Třetí sestra / Reva představila herečka Moses Ingram. Ovšem, přestože universum Hvězdných válek je plné různých národů a ras, tak je očividně pro někoho velký problém, že je herečka tmavé barvy pleti a Moses čelila rasistickým útokům na sociálních sítích.

SOUVISEJÍCÍ: EWAN MCGREGOR SE ZASTAL KOLEGYNĚ

Kolegyně se zastal Disney, další herci (včetně Ewana McGregora) a nyní se ozval i představitel Dartha Vadera Hayden Christensen:

"Něco málo jsem o tom slyšel a samozřejmě jsem kvůli tomu smutný. O Moses si myslím jen to nejlepší. Není jen milou osobou a lidskou bytostí, ale neuvěřitelně talentovanou herečkou. Poprvé, když jsem viděl několik úvodních epizod, vyrazil mi její herecký výkon dech a už jen ty malé detaily a nuance, které propůjčila své postavě byly opravdu působivé. Tím chci říct, že doufám, že na konci seriálu to lidé pochopí. Myslím si, že odvádí vynikající práci a domnívám se, že [Reva] je důležitou postavou a lidé to pochopí."

Reva se opravdu ukázala být někým, kdo výrazně promluvil do děje a je zahrána opravdu dobře, takže je ubohé útočit na herečku kvůli barvě její pleti. 

Do konce první řady Obi-Wan Kenobiho zbývají dvě epizody, kdy ta pátá bude k vidění 16. 6. 2022.

Zdroj: ET / SFFGazette, Lucasfilm / Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat