Netflix vytahuje komiksové eso z rukávu, trailer na seriál Sandman je epický. A Moon Knight způsobil poprask v Egyptě


 Komiksové střípky.

Sandman patří k extrémně dobře hodnoceným komiksům a co si budeme povídat, natočit kvalitní adaptaci kultovního materiálu není snadný úkol. Aktuálně nemůžeme potvrdit, nebo vyvrátit, že se to Netflixu, který se hrané verze nazvané jednoduše The Sandman ujal, povedlo, ale trailer rozhodně vzbuzuje naděje. 

Je intenzivní, je epický, je plný zajímavých postav a míst. Na to, že jde o jednu z prvních ochutnávek se jedná o velmi působivou podívanou. Která navíc oznámila datum premiéry a to 5. 8. 2022.


První řada marvelovského seriálu Moon Knight se odehrávala i v Egyptě, ostatně představil i "první egyptskou superhrdinku", ale projekt v dané zemi způsobil i slušný poprask. Konkrétně jeho soundtrack. Ve třetí epizodě totiž zazněla píseň Salka od Hassana Shakoshe a ta spadá do žánru Mahraganat. 

Jde o kombinaci klasických folkových melodií a elektronické hudby, ovšem starší a konzervativní členové egyptského obyvatelstva považuje tento žánr za vulgární a nevhodný. Ze strany některých úředníků a politiků tak dochází ke snaze Mahraganat potlačit, čehož je příkladem i Shakosh, jehož tvorba je často cenzurována. 

Nicméně tvůrce seriálu Moon Knight Mohamed Diab chtěl, aby jeho země nebyla prezentována jako v mnoha jiných projektech a chtěl ukázat její různé aspekty a očividně se tak nebál sáhnout i po trošku divočejší hudbě. 


Zdroj: Vox, Netflix (úvodní fotografie)
 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat