Jurský svět: Nadvláda - Je to zmatek a není v tom dost dinosaurů, hlásají první názory

Všeobecné nadšení nepanuje. 

První díl Jurského světa měl na starosti Colin Trevorrow a dopadlo to skvěle, druhý díl nerežíroval, ale vrátil se ke třetímu dílu Jurskému světu s podtitulem Nadvláda. A očekávalo se, že sérii napraví lehce pošramocenou reputaci s tím, že druhý díl nebyl úplně přesvědčivý. Ale asi se to úplně nepovedlo. Alespoň ne soudě podle prvních názorů.

Většina stížností míří na příběh, který se prý, i když to tak původně vypadalo, nezaměřuje na to, jak by spolu mohli spoluexistovat lidstvo a dinosauři, ale na jiná témata. Vlastně je jich prý hodně, příběh je překombinovaný, chaotický a v mnoha ohledech nefunguje. Zkouší, co zabere, ale často to nevychází. Nejlepší jsou prý momenty, kdy se vedle sebe objeví původní obsazení Jurských parků a herci představení v Jurských světech. Relativně dobře je zvládnut první akt, druhý zrovna ne a třetí je hlavně snahou potěšit fandy značky, ale ne vždy se to povede. 

Nepřekvapivě jsou chváleny scény, ve kterých řádí dinosauři, ale zaznělo to, že je daných chvilek málo, což je rozhodně velkým zklamáním. Je ale na místě zmínit, že na tohle si nestěžuje příliš těch, kteří už film viděli, takže to nakonec nemusí být tak špatné, jen pár jedinců asi doufalo v ještě častější přítomnost pravěkých ještěrů. 

Pokud jde o herecké výkony, většině se líbí, ale hercům podráží nohy nepovedený scénář a příběhové linky bez pořádné pointy.

Je zajímavé, že obvykle zaznívají dva velmi odlišné názory a to, že jde o jeden z nejlepších filmů ze série Jurský svět / Jurský park, nebo to, že jde o jeden z nejhorších (ten se zdá být častějším). Zřejmě tedy půjde o onen projekt, který vás nadchne, nebo naopak zklame, málokdy něco mezi. 

Zdroj: CB, Universal Pictures (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat