Ms. Marvel: Nic moc jsem nečekal, ale nakonec jsem nadšen, první ohlasy na novou marvelovkou sérii jsou venku

A jsou velmi pozitivní. 

V případě série Ms. Marvel se objevily určité rozpaky. Jedním z důvodů bylo to, že půjde o projekt s přístupností PG, což je nižší přístupnost než je u Marvelu běžné, tím pádem vyvstaly obavy, že půjde o příliš "dětinskou" záležitost. Kromě toho došlo ke změně schopností hlavní hrdinky. Ta komiksová je Inhumanem a má extrémně elastické tělo, ta seriálová má k dispozici náramky, které jí umožňují tvořit objekty z energie. 

SOUVISEJÍCÍ: JAK REAGUJE PŘEDSTAVITELKA MS. MARVEL NA KRITIKU ZMĚNY SCHOPNOSTÍ TÉHLE POSTAVY

Nebylo tím pádem asi málo těch, kteří by se seriálu nemohli dočkat. Ale zdá se, že jde o mnohem lepší podívanou, než se původně zdálo. První názory novinářů na dvě úvodní epizody jsou totiž velmi pochvalné. 

Velké nadšení vyvolalo obsazení v čele s nováčkem Iman Vellani, která je prý skvělá. Chváleni jsou i její kolegové, ovšem o představitelce Kamaly Khan / Ms. Marvel nemohou novináři přestat básnit. 

Problémem není ani změna jejich schopností a paradoxně zaznělo to, že jde o projekt, který skvěle zachytil komiksovou esenci předlohy a charakteru Ms. Marvel. Ta je sympatická a charismatická a s ní i s ostatními postavami je prý velmi snadné se sžít.

Někteří recenzenti tvrdí, že jde o marvelovskou sérii, které zatím nejlépe drží pohromadě. Chválena je atmosféra, střih a také hudba. Povedly se i trikové efekty. 

Akce není v prvních epizodách velké množství, ale rozhodně to neznamená, že by se divák nudil. Díky zajímavým postavám a vztahům mezi nimi je tempo svižné. 

Dialogy jsou povedené, promyšlené a chytré a byť je očividné, že je Ms. Marvel určena hlavně mladším divákům, rozhodně se nebudou nudit ani dospělí. 

Určité výtky směřují na to, jak je prezentována muslimská komunita, kdy je ukazována jako faktor, který drží Kamalu zpátky a nechce jí dovolit být tím, čím si přeje, ale to je asi jedná větší výtka, která zatím zazněla. 

První dva díly tedy vyvolaly velké nadšení a novináři se nemohou dočkat dalších epizod. Premiéra pro "běžného" diváka bude 8. 6. 222.

Zdroj: Twitter, Marvel Studios / Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat