Doctor Strange 2: Všimli jste si odkazu na HYDRU? A svět spojený s X-Meny do filmu prosadil šéf Marvelu

S nápadem přišel Kevin Feige.

Jak se dalo čekat, film Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) byl prošpikován různými odkazy a pomrknutími na fandy. Ale některé byly šikovně schovány tak, že si jich možná mnozí lidé nevšimnuli. Do této skupiny spadá i odkaz na nacistickou organizaci HYDRA. 

SOUVISEJÍCÍ: TRAILER NA ČTVRTÉHO THORA ODKAZOVAL NA NĚKOLIK VELMI MOCNÝCH BYTOSTÍ

Konkrétně v momentě, kdy Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) a America Chavez (Xochitl Gomez)  "prolétali" různými světy a jeden z nich byl prezentován ve "vybledlých" barvách. Právě v něm byla v dálce vidět vzducholoď, na které bylo logo právě HYDRY.

Zdroj: Marvel Studios

Dalším světem byl takzvaný Savage Land, což je prehistorické místo, které sehrálo důležitou roli v příběhu komiksů X-Men a i Savage Land jsme na ve druhém Strangeovi viděli. Prosadil si ho sám kreativní prezident Marvelu Kevin Feige. To prozradila specialistka na trikové efekty Alexis Wajsbrot:

"Jedním ze světů [ve filmu] byl svět s inckými sochami, který se ve filmu objevil proto, že Kevina Feigea napadlo, 'Dobře, bylo by skvělé mít svět, ve kterém by byl Living Tribunal.' A tak se z toho světa stal svět Living Tribunala. Navrhli jsme džungli a Kevin Feige řekl, 'Dobře, bylo by skvělé mít Savage World.' Je to skvět, který existuje v marvelovském universu, takže jsme mohli přidat dinosaury. Museli jsme vytvořili modely a textury a renderovat je a animovat dinosaury asi na dvě vteřiny, což bylo extrémně finančně neefektivní."

To možná bylo, ale stejně tak bylo pro fandy fajn zahlédnout Savage World / Land alespoň na chvíli. A snad ne naposledy.

Zdroj: Variety, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat