Marvel konečně oficiálně propojil Daredevila a Marvelovské filmové universum. A z Punishera zmizela pocta Stanu Lee


 Komiksové střípky.

Minulý měsíc se z Netflixu na streamovací službu Disney+ přesunuly seriály Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist a Punisher . A Matt Murdock/Daredevil (Charlie Cox) a Kingpin (Vincent D'Onofrio) se dokonce objevili v nových marvelovských projektech a to je podle všeho jen začátek.

SOUVISEJÍCÍ: CHARLIE COX SI MYSLÍ, ŽE NENÍ NUTNÉ NAVÁZAT NA TŘETÍ ŘADU

Nicméně, zatím jsme se nedočkali oficiálního vysvětlení, odkud se vlastně tyhle postavy "vynořily". A oficiální marvelovské stránky to (minimálně v případě Daredevila) napravily:

"Chvíli poté, co se Matt zúčastnil pohřbu otce Lantoma, kde se usmířil se sestrou Magie, se zlepšil jeho psychický stav, což už trvá nějakou dobu. Matt si vyřešil vztahy s Karen a Foggym a tahle trojice začala diskutovat o myšlence obnovit jejich právnickou firmu s tím, že se Karen stala novou hlavní vyšetřovatelkou a třetím partnerem. O něco později byl Matt najat jako obhájce Petera Parkera poté, co vyšlo najevo, že je Spider-Manem a byl obviněn z vraždy Mysteria. I když byla obvinění Petera stažena, Matt ho varoval, že bude muset čelit názorům veřejnosti a doporučil Haroldu "Happymu" Hoganovi, aby najal dobrého právníka. Za okamžik protestující prohodil oknem do bytu Parkerových cihlu jako symbol podpory Mysteria. Naštěstí, díky svým vylepšeným smyslům byl Matt schopen cihlu chytit dříve, než mohla někoho zranit. Když se ho Peter zeptal, jak je to možné, Matt tvrdil, že je to tím, že je opravdu dobrý právník a dál to nerozebíral."

Jak to Marvel vyřeší v případě dalších postav, to zatím nevíme. Například v případě Punishera to bude zajímavé. A co je další zajímavou věcí je něco, čeho si fandové aktuálně všimli. Poté, co z Netflixu přešel seriál na Disney+ zmizela z finále druhé řady bez vysvětlení pocta Stanu Lee. V závěru druhé série se objevil nápis: "In Loving Memory of Stan Lee", ale ten na Disney+ chybí. 

Není jasné, proč k tomu došlo, ale objevují se teorie, že se to Disneymu nezdálo vhodné ponechat tam poctu komiksové legendě s ohledem na to, že chvílí předtím Punisher (Jon Bernthal) zabil spoustu lidí. To je ale skutečně jen dohad. 

Zdvižené obočí vyvolalo i odstranění pocty herci jménem Reg E. Cathey, který hrál v sérii Luke Cage, ale bohužel v roce 2018 podlehl rakovině. To velmi zaskočilo tvůrce série Cheoa Hodari Cokera. Ale určitě nejen jeho. Speciálně, když není znám důvod tohoto kroku.

Zdroj: Marvel, TheDirect, Flickr (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat