HBO na novém seriálu Hry o trůny nešetří. Je mnohem dražší než původní Hra o trůny. Na Pána prstenů se ale nechytá


 A ani ta nebyla za "hubičku".

Seriál Hra od trůny od HBO patřil k nejdražším projektům v televizní historii. Některé z novějších řad vyšly klidně na 100 milionů dolarů, což znamená, že si jeden díl vyžádal v průměru deset milionů. Ovšem, chystaný prequel nazvaný Rod draka/House of the Dragon tuhle částku výrazně překonal.

SOUVISEJÍCÍ: ROD DRAKA BUDE PŮSOBIVÝ A TEMNÝ, VĚŘÍ TVŮRCE

Tvrdí to server Varienty, podle kterého jeden díl stojí téměř 20 milionů dolarů, což znamená, že jedna řada bude zhruba stejně finančně náročná jako velký hollywoodský blockbuster. 

Jestliže je částka cca 20 milionů dolarů pravdivá, zařadí se Rod draka mezi nejdražší seriálové projekty v historii, ale jsou i série, které jsou finančně náročnější. Například jednotlivé epizody marvelovských seriálů pro streamovací službu Disney+ si vyžádají zhruba 25 milionů dolarů. Absolutním rekordmanem je ovšem seriálová verze Pána prstenů od Amazonu Pán prstenů: Prsteny moci, kdy měla jeden díl vyjít zhruba na 58 milionů dolarů.

V případě Rodu draka se tak očividně nemusíme bát o řemeslnou stránku, ale bohužel ani vysoký rozpočet není automatickou zárukou kvality. To neznamená, že Rod draka nebude povedený, ale poté, jak se (ne)povedla závěrečná řada Hry o trůny jsou lidé pochopitelně trochu nervózní. 

Seriál odstartuje 21. 8. 2022.

 

Zdroj: HBO (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat