Doctor Strange 2: V upoutávce se mihla jedna z nejmocnějších postav, věří fandové. A Disney odmítá vystřihnout dvanáctivteřinovou scénu

 


Premiéra se odehraje za pár dní. 

Už v minulosti bylo v plánu, že se v Marvelovském filmovém universu představí mocná bytost známá jako Living Tribunal, což je entita, která je stará jako vesmír sám a jejím úkolem je dohlížet na to, aby v Multivesmíru nedošlo k nerovnováze dobra a zla a také mystických sil. Na rozdíl od většiny jiných postav, Living Tribunal existuje v Multivesmíru pouze jeden, ale může být ve více vesmírech najednou. S ohledem na to, že jeho úkolem je chránit Multivesmír je extrémně mocný, tak mocný, že dokáže lusknutím prstu zničit celé planety nebo klidně udělat z Kamenů nekonečna bezcenné cetky (řekl někdo seriál Loki?). 

Living Tribunal (zdroj: Marvel Comics)

Jak bylo řečeno, Marvel zvažoval, že se Living Tribunal objeví už v minulosti, ale nakonec k tomu nedošlo, ovšem někteří fandové věří, že to se změní ve filmu Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (premiéra 5. 5. 2022). Podle nich je Living Tribunal k vidění v upoutávce. Living Tribunal má v komiksu více tváří a v jednom okamžiku je možné v TV spotu zahlédnout někoho, kdo je na tom zřejmě podobně. Ale je to příliš krátká chvilka na to, aby to bylo možné potvrdit. Na druhou stranu, s ohledem na to, že druhý Doctor Strange se samozřejmě bude točit kolem mystických sil a Multivesmíru by přítomnost téhle postavy dávala smysl. 

Nedávno se v souvislosti s očekávanou marvelovskou zjistilo, že v některých zemích (jako je například Saudská Arábie nebo Egypt) bude, ohledem na to, že jsou v ní LGBTQ+ témata, zakázána. Nyní se objevila informace, že cenzoři ze Saudské Arábie nejdříve společnosti Disney dali možnost odstranit z filmu moment, který se jim nelíbil, ovšem společnost to odmítla. 

Jen pro informaci, daná scéna má zhruba 12 vteřin a nová superhrdinka America Chavez (Xochitl Gomez), která je v komiksu homosexuální, prozradí, že má dvě maminky. Ale i tak nevinná zmínka je pro cenzory v Saudské Arábii zřejmě nepřijatelná a snažili se dosáhnout jejího odstranění. Firma Disney ale údajně odmítla udělat jakékoliv změny, což vedlo k tomu, že se film neobjeví v kinech v Saudské Arábii.

Samozřejmě můžeme diskutovat o tom, kdo měl ustoupit, ale obecně řečeno by asi nebylo zrovna ideální, pokud by si každá země chtěla diktovat, co ve filmech bude a co ne.

Zdroj: The Guardian, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat