Jsou to hrdinové, prohlásil o ukrajinským obyvatelích a prezidentovi Mark Ruffalo. Ryan Reynolds a Blake Lively nabízí milion dolarů na pomoc Ukrajině


Zapojují se i známé osobnosti.

Aktuálně bohužel zuří na území Ukrajiny největší válečný konflikt v Evropě od dob druhé světové války. Rusko zahájilo invazi na Ukrajinu, což rozlítilo velké množství lidí a států a došlo k tomu, co asi Rusko neočekávalo, západní svět se spojil a nejen, že odsoudil invazi na Ukrajinu, ale také uvalil na Rusko různé sankce. 

A k situaci se samozřejmě vyjadřují i známé osobnosti, jako například Mark Ruffalo, který pronesl následující:

"Čeho jsme nyní svědky je neuvěřitelná vlna podpory směrem k ukrajinským lidem a demokracii v době, kdy je demokracie pod útokem napříč světem ze strany Putina a jeho posluhovačů včetně Tuckera Carlsona (moderátor konzervativní televizní stanice Fox, pozn. redakce). Je to nádherný příklad toho, kdo jako lidé jsme a jak jsme se spojili a ukrajinští lidé jsou neuvěřitelní. Jsou hrdinové. Zelenskyj (ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, který odmítl nabídnu odjet do bezpečí a zůstal na Ukrajině, pozn. redakce) je hrdinou. Tak to vypadá, když se lidé spojí, aby bojovali za něco, co je správné. Modlím se, aby uspěli v tom, o co se snaží."

Svou podporu vyjádřil i jeho kolega z filmu Projekt Adam (premiéra 11. 3. 2022) Ryan Reynolds a jeho žena Blake Lively. Ti upozornili na nespočet lidí, kteří museli opustit své domovy a rozhodli se požádat o příspěvek pro potřebné Ukrajince s tím, že každou částku dorovnají až do výše jednoho milion dolarů. Jinak řečeno, pokud se podaří vybrat milion dolarů, tahle sympatická dvojka přidá další. 

Ozvala se také další herečka z Projektu Adam Jennifer Garner, která pomáhá Ukrajině skrze charitu Save the Children:

"Mé srdce je s lidmi na Ukrajině. Myslím hlavně na ženy a děti. Spolupracujeme ruku v ruce s organizacemi UNHCR a Červeným křížem, abychom se ujistili, že jsou pro ně postaveny přístřešky a uprchlické tábory, aby bylo postaráno speciálně o děti, miminka a matky, ať už jde o psychologicko-emocionální podporu, plenky, dětské oblečení, boty, ponožky, dětskou stravu, hračky, knihy, plyšáky, deky, věci, které si možná nevzaly, když opouštěly své domovy a utíkaly. Snažíme se jim zajistit vzdělání, než zjistí, kam dál se vydají. Jsem pyšná na tuto práci a šťastná, že ji mohu podpořit."

Zatím se zdá, že ruská armáda nehodlá stáhnou a přibývá mrtvých (a to včetně civilistů) a uprchlíků, kteří se snaží najít bezpečí za ukrajinskými hranicemi. Nezbývá než doufat, že Rusko dostane rozum, ale zatím je nutná pomoc všech, kteří pomoci mohou a to včetně celebrit.

Zdroj: Variety, Netflix (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat