Divoké udílení Oscarů, Will Smith uhodil slavného komika. A fanoušci místo Justice League hlasovali pro Armádu nemrtvých

Tentokrát to byla nečekaná jízda. 

Posledních pár let se udílejí Oscarů potýká s klesající sledovaností a tak tvůrci dělají vše možné, aby se situace zlepšila. Například některé kategorie nejsou předávány přímo během přenosu (což není úplně fér vůči oceněným) v rámci zkrácení vysílání a také se objevila nová kategorie, kdy fandové volí svůj nejoblíbenější film.

A tím se tentokrát stala Armáda mrtvých (2021). Asi se shodneme na tom, že se v minulém roce objevilo množství zajímavějších projektů, ovšem důvodem výhry této zombie podívané je prý to, že fandové nemohli hlasovat pro Justice League Zacka Snydera, protože to technicky byl režisérský sestřih verze z roku 2017. Ano, podle některých je Zackova verze úplně jiným projektem, ale podmínky jednoduše neumožňovaly to, aby mohla upravená verze Justice League zvítězit. A tak se se diváci rozhodli, že budou hlasovat pro novější projekt od Snydera a to zmíněnou Armádu nemrtvých. 

Velký poprask ale vyvolala situace, kdy komik Chris Rock zavtipkoval na adresu Jady Pinkett Smith o tom, že se nemůže dočkat G. I. Jane 2. Narážel na to, že má herečka krátký sestřih.. Ovšem, nebyla to módní volba, důvodem je, že Jada trpí alopecií, což je nemoc, která způsobuje vypadávání vlasů. 

Tento vtípek ji tedy vůbec nepobavil, ale ani jejího manžela Willa Smitha, který vyšel na pódium a dal Chrisovi "flákanec". Nejdříve si lidé mysleli, že to byla nahraná scénka, ale když Will na celý sál řval: "Neber si jméno mý ženy do svý zk*rvený huby," bylo jasné, že to sranda nebyla.

Následně se herec na pódium podíval znovu, když vyhrál Oscara za svou roli ve filmu Král Richard: Zrození šampiónek (2021). Na cenu reagoval:

"Chtěl bych by se omluvit Akademii, chtěl bych se omluvit všem ostatním nominovaným. Tohle je krásný moment a nepláču, protože jsem vyhrál cenu, není to cena pro mě. Je to o tom, že se zaměří pozornost na všechny lidi [kteří se na filmu] Král Richard podíleli, Venus a Serenu a celou rodinu Williamsů..."

Jak vidíte, herec se neomluvil Rockovi. Ten měl mimochodem šanci podat trestní oznámení, ale rozhodl se, že to neudělá. Je to patrné z prohlášení policejního oddělení Los Angeles (LAPD):

"Incident se týká toho, že jedna osoba uhodila druhou. Zúčastněná osoba odmítla vyplnit policejní hlášení."

Samozřejmě to Chris může udělat později, ale zatím tomu nic nenasvědčuje.

Zdroj: CBM, CB, A.M.P.A.S. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat