Proč je Peacemaker jedním z nejlepších komiksových seriálů za hodně hodně hodně dlouhou dobu


Povedlo se. POZOR, SPOILERY!!!

Nový Sebevražedný oddíl (2021) byl podle novinářů a mnoha fandů (včetně mě) velmi povedený, ale s ohledem na to, že šlo o hodně divokou podívanou, která nesedla každému některým divákům nesedl. Finanční výsledky také nebyly úplně excelentní s ohledem na to, že projekt měl premiéru v kinech i na streamovací službě HBO Max (kde naopak zabodoval) ve stejnou dobu. Ne, že by byl Sebevražedný oddíl propadákem, ale zasloužil by si větší úspěch. 

SOUVISEJÍCÍ: CO ŘÍKAL JASON MOMOA NA HLÁŠKU Z PEACEMAKERA O TOM, ŽE AQUAMAN Š*KÁ RYBY

Naštěstí Warner Bros. se rozhodlo, že schválí seriál věnovaný jedné z nových postav ze Sebevražedného oddílu a to Peacemakerovi (John Cena). Na sérii dohlédl tvůrce filmu James Gunn a ukázalo se to jako skvělý krok, protože jde o jednu z nejlepší komiksových sérií za dlouho dlouhou dobu. Jaké jsou důvody pro tohle odvážné tvrzení? Následující. 

John Cena

Veleúspěšného wrestlera Johna Cenu už jsem pár filmech viděl, ale většinou v nich nedostal šanci předvést víc než jen to, jak umí nakopávat zadky a jakou má muskulaturu. Přiznám se tak, že jsem od něj neočekával velký herecký výkon, pokud jde o Peacemakera. 

Jak jsem se spletl. John nepřekvapivě zvládal akci, ale vůbec se nenechal zahanbit, ani pokud jde o komediální momenty nebo dramatické chvilky. Ne, opravdu to není jen hora svalů a na to, že jde o jeho první velký projekt, kterého je hlavní tváří, to zvládl na výbornou. 

V jedné z recenzí na seriál zaznělo to, že Cena je lepší herec než Dwayne "Rock" Johnson, což je také úspěšný wrestler, ze kterého se stal veleúspěšný herec a ve vší úctě k Rockovi, nemůžu jinak než souhlasit.

Freddie Stroma


Obecně je obsazení Peacemakera skvělé, vynikající je nejen John, ale hromada jeho kolegů a speciálně to platí pro Freddieho Stromu. I jeho tvář vám bude asi povědomá, zahrál si ve spoustě filmů a seriálů, ale obvykle to byly menší projekty nebo menší role. 

Ale nyní dostal šanci zazářit a využil ji naplno. Freddie nebyl první volbou na roli Vigilanteho, původně ho měl ztvárnit Chris Conrad, ale ten se rozhodl odejít kvůli kreativním neshodám. A samozřejmě nevím, jak by si Chris vedl, ale co vím je to, že Freddie odvedl excelentní práci. 

Jeho sociopatický antihrdina, který nemá problém s tím, aby někoho zabil, ale současně nechce někoho trápit s pomocí lepící pásky je k sežrání. Jeho absurdní monology/dialogy, jeho fixace na Peacemakera, jeho loajalita, to všechno z něj dělá šílenou postavu, kterou si ale musíte zamilovat.

Ujetý humor

Tohle není překvapení, James Gunn je fanda praštěnosti a bizarnosti a předvádí to i tentokrát. Jeho humor je někdy infantilní, někdy naopak hodně černý, někdy záměrně trapný, ale minimálně v 80 % případů je k popukání. 

Samozřejmě musíte být přístupní podobné absurditě, určitě nebude málo těch, kterým něco takového nevoní, ale není to první Gunnův projekt a pokud vám neseděl jeho styl v minulosti, pak je nelogické pouštět se do sledování jeho dalšího výtvoru. 

Ovšem, pokud se nebojíte pořádné dávky bizarnosti, pak si užijete naprosto šílené rozhovory o ujetých tématech, drsné rýpance do superhrdinů (Aquaman š*ká ryby), orly objímající lidi nebo obří mimozemské krávy.

Humor je hodně svérázný, ale pokud podobné vtípky máte rádi, Peacemakera budete milovat.


Brutalita

Ano, Peacemaker je hodně krvavý, ale ne, není to samoúčelná snaha šokovat. Ke stylu seriálu se to hodí a navíc je to zpracováno černohumorným způsobem. Brutalita je tedy drsná, ale často záměrně přitažená za vlasy, takže je to skoro na úrovni parodie a není to myšleno ve špatném slova smyslu. 

Peacemaker a ostatní členové ústředního týmu se nebojí někomu useknout končetinu nebo prostřelit hlavu a někdy je to hodně detailně zobrazeno, ale skoro nikdy nebudete mít pocit, že je to takhle násilné, aby vás seriál jen lacině šokoval. Je to něco, co se k postavě Peacemakera hodí v kontrastu s jeho jménem. Navíc jsou často násilné momenty zpracovány velmi originálně a neotřele.


Camea

Velmi oblíbeným prvkem komiksových projektů jsou camea a ani v tomto ohledu Peacemaker nezklame. Tedy, pokud pominu první epizodu, tak s nimi seriál šetří, ale plně to vynahradí ve finále první řady. 

Jako bylo řečeno, v první epizodě je jedno výrazné cameo a to Amanda Waller (Viola Davis), která se vrátila i v osmém dílu. Kromě toho se v něm objevili i Aquaman (Jason Momoa) a Flash (Ezra Miller), kteří pronesli jen pár věty ale stály za to.

Dočkali jsme se i Supermana a Wonder Woman, ale ty si zahráli dubléři a původně byli v plánu i Batman a Cyborg (opět v podání dublérů), ale nakonec byli vystřiženi kvůli nadcházejícím DC projektům. 

Ale nevadí, Amanda Waller, Aquamana a Flash? To je víc, než jsme si mohli přát.

 

Zdroj: HBO Max (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat