Podivný vzkaz představitele Flashe rasistům. A představitelka Wasp má problém, lidem se nelíbí její názory na vakcinaci

Komiksové střípky.

Představitel Flashe Ezra Miller je známý tím, že má občas velmi zvláštní chování. A to potvrdil znovu, když zveřejnil video údajně adresované rasisticky orientované organizaci Ku-klux-klan. Ve videu herec prohlásil:

SOUVISEJÍCÍ: PŘEDSTAVITELKA SHURI NESOUHLASÍ S TÍM, ŽE ŠÍŘÍ ANTIVAKCINAČNÍ NÁZORY

"Podívejte, pokud všichni chcete zemřít, doporučuji vám, abyste se zabili vlastními zbraněmi. Dobře? Jinak, pokračujte v tom, co aktuálně děláte - a vy víte, o čem mluvím - víte, potom to pro vás uděláme my, pokud je to to, co opravdu chcete. Brzy na shledanou..."

Jak bylo řečeno, je to poněkud bizarní vzkaz a je jasné, že se o něm bude hodně mluvit.


Ale "problémové" jedince nemá jen DC, ale také Marvel. Nedávno se hodně mluvilo například o Letitii Wright (Shuri), která propaguje antivakcinační názory a někdy i konspirační teorie. Teď se pro změnu řeší Evengeline Lilly, která sice nevystupuje přímo proti vakcínám, ale proti povinnému očkování, což se mnoha lidem v USA, kde má covid-19 už téměř 900 tisíc obětí, příliš nelíbí:

"Věřím, že by nikdo neměl být nucen, aby si nechal vpichovat do těla cokoliv proti své vůli pod pohrůžkou násilných útoků, zatčení nebo uvěznění bez soudu, ztráty zaměstnání, bezdomovectví, hladovění, přístupu ke vzdělání, odloučení od blízkých, vyloučení ze společnosti pod jakoukoliv pohrůžkou. Tohle není ten správný způsob. Tohle není bezpečné. Tohle není zdravé. Tohle není láska. Rozumím tomu, že má svět obavy, ale nevěřím, že pokud se reaguje na strach donucováním, vyřeší to problémy."

Její slova vyvolala poprask, protože některá tvrzení jsou mírně řečeno přehnaná. Byť v některých státech USA mají neočkovaní určitá omezení, tak to, co popisuje herečka v žádném z nich ani zdaleka neplatí. Kromě toho bylo dost lidí zaskočených tím, že se Lilly zúčastnila protestu proti povinné vakcinaci, kde byla aktuální situace srovnávána s Holokaustem (proti tomu se okamžitě ohradily židovské organizace). 

Samozřejmě jí není upíráno právo na její názor, ale měla by být opatrnější v tom, jak své myšlenky prezentuje, protože by to mohlo poškodit její kariéru.


Zdroj: Instagram, DC Films/Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat