Peacemaker: John Cena je všestrannější herec než Rock. První recenze na DC sérii jsou venku

 


Jak se  DC seriál pro HBO Max (ne)líbí?

Už 13. 1. 2022 se dočkáme premiéry seriálu Peacemaker na streamovací službě HBO Max. Jde o sólovou sérii stejnojmenné postavy v podání Johna Ceny, která nám byla představena v Sebevražedném oddílu (2021). A stejně jako za touto povedenou komiksovkou, i za seriálem stojí James Gunn.

Někteří novináři měli aktuálně možnost zhlédnout několik prvních dílů seriálu a zatím to vypadá, že se to povedlo.

Pokud jde o to, jak Peacemaker pasuje do DC filmového universa, tak ano, jsou v něm odkazy na další projekty a (obvykle bizarní) postavy, ale podle všeho seriál působí lehce odtrženě od většiny DC kolegů, což ale není ve své podstatě špatně, protože DC série fungují často lépe, když si "hrají na vlastním pískovišti". Příkladem budiž Doom Patrol.

Co je podle spousty recenzí nezpochybnitelným kladem seriálu je John Cena, jehož výkon v hlavní roli se veskrze líbí a dokonce zaznívají hlasy, že dokázal to, že je všestrannější herec než Dwayne "Rock" Johnson, jehož charisma je sice nepopiratelné, ale Cena převádí skvělý herecký výkon. Zabodovali i ostatní herci, kteří dostali na starost další hlavní postavy. Pokud jde o obsazení, tady není Peacemakerovi příliš co vyčítat.

Akce jako taková je zběsilá, krvavá, nebojí se krutých momentů a rozhodně se nepokouší být politicky korektní. Nemáme očekávat uhlazenou choreografii soubojů, ale pořádnou divočinu, která rozhodně nešetří brutalitou a ani záměrnou přepáleností nebo absurditou. Mimochodem, digitální orel vypadá skvěle.

Fandové Sebevražedného oddílu by měli být spokojeni a obecně ti, kteří mají rádi Gunnův neotřelý a svérázný přístup. Některé údajně možná trochu zamrzí, že Peacemaker není tak temný jako zmíněný Sebevražedný oddíl, ale s ohledem na to, že bylo procento pozitivních recenzí na serveru RottenTomatoes v době psaní článku 90 %, vypadá to, že to vyšlo.

Zdroj: HBO Max/Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat