Dexter: New Blood - A je to tu zase, závěr seriálu vyvolal vlnu rozhořčení. Co si o (ne)šokujícím konci myslí tvůrce a hlavní hvězda?


 Clyde Phillips i Michael C. Hall se vyjádřili k rozporuplnému finále. POZOR, SPOILERY!!!

Původní seriál Dexter neskončil zrovna tak, jak by si fandové představovali. Ostatně, někteří tvrdí, že po odchodu duchovního otce seriálu Clydea Phillipse po čtvrté řadě už nebyl seriál to pravé ořechové. A tak měla hromada lidí radost, když bylo oznámeno, že se Clyde vrátí kvůli nové řadě s podtitulem New Blood

Ta aktuálně skončila a pokud jste ji viděli, tak víte, že Dextera (Michael C. Hall) zabil jeho syn Harrison (Jack Alcott) poté, co si oba uvědomili, že je to pro ně jedinou cestou "ven", protože Dexter a jeho Temné pasažér budou vždy těmi, kvůli komu budou trpět jeho blízcí a nevinní a v případě Harrisona to byl právě Dexter, kdo v něm probouzel (nebo minimálně posiloval) jeho násilná nutkání.

Bylo o dramatické a emotivní finále, které ale vyvolalo bouřlivé reakce v online vodách (což se dalo čekat). Někteří lidí nejsou spokojeni, protože Dexter zemřel, jiní proto, že podle nich závěr nebyl v souladu s tím, co se dělo v nové řadě, prostě a jednoduše šlo o okamžik, který nepřekvapivě vzbudil velké vášně. A teď se k němu vyjádřil sám Clyde Phillips:

"Mám pro vás tři slova: Dexter je mrtvý," dal vědět, že další "vzkříšení" už není v plánu. "Tohle bych publiku neudělal. Bylo by to nečestné. Není pochyb o tom, že tohle je finále Dextera. Dexter je mrtev."

Dexter ano, ale jeho syn žije, takže samozřejmě je tu otázka toho, zda by nemohl vzniknout spin-off. Přece jen, New Blood byla pro stanici Showtime velkým úspěchem:

"To je na Showtimu, aby mi zavolal, pokud chce víc. Jestliže by mě oslovili, rád bych pokračoval. Řekl bych ano. Aktuálně pracuji na hromadě věcí, ale se vším bych skončil a řekl bych okamžitě ano."

A co si o uzavření příběhu oblíbeného sériového vraha myslí sám představitel Dextera Michael C. Hall:

"Někteří lidé to čekali, a jiní tím budou šokováni. Někteří lidé to přijmou, někteří lidé to odmítnou. Myslím si, že bude pro někoho lidi obtížné smířit se s jeho osudem s ohledem na to, že je někdo, s kým strávili hodně času a mají pro něj, alespoň v některých případech, slabost. To, jak tato řada skončila ve mně rezonuje. Působí to správně. Byť to může být smutné. Doufám, že publikum ocení dopad toho, že Dexter zemřel rukou vlastního syna. Lidé si stěžovali na závěr [původního seriálu], který byl otevřený a chybělo mu pocit uzavření. Tím pádem by asi měli být opatrní s tím, co si přejí," dodal s odkazem na tom, že tentokrát byl osud Dextera finálně uzavřen.

Dle mého názoru byl závěr New Blood mnohem lepší než v případě osmé řady. Ne všechno bylo příběhově ošetřeno úplně ideálně, ale moment, kdy Harrison zastřelil svého otce a Deb (byť nebyla skutečná) svírala ruku svého umírajícího bratra, ve mně zanechal mnohem hlubší dojem než otevřený konec v původním projektu. 

Zdroj: Deadline, The LA Times, Showtime (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat