Spider-Man: Bez domova - Zatím nejlepší spider-manovský film z Marvelovského filmového universa, hlásají recenze


 Nebudeme očividně zklamaní.

Film Spider-Man: Bez domova (česká premiéra 16. 12. 2021) je extrémně vyhlíženou komiksovkou a není divu, protnou se v ní všechny dosavadní filmové série se Spider-Manem. Přece jen, v Marvelovském filmovém universu se oficiálně "rozběhl" Multivesmír a to dovoluje situace jako je to, že se aktuální Spider-Man (Tom Holland) ocitne tváří v tvář protivníkům, kterým čelili jeho předchůdci. 

O filmu se tak mluví jako o jedné z největších komiksových událostí posledních let a zdá se, že to není přehnané, protože recenze chválí a chválí a chválí...

Většinou se shodnou na tom, že jde o dosud nejlepší film ze spider-manovské trilogie a dokonce se objevují tvrzení, že tenhle projekt zatím nejlépe odhadl, co si fandové Spider-Mana přejí a po čem touží. Zaznělo i to, že jde o nejlepší podívanou tohoto roku a nejvíce uspokojující spider-manovský film vůbec. Někteří jsou ještě dál a označují Bez domova za nejlepší marvelovský film vůbec. 

A co se tedy konkrétní na filmu líbí? V první řadě je to obsazení v čele s Tomem Hollandem, který podle recenzentů odvádí zatím nejlepší výkon v roli Spider-Mana. Právě díky němu a scénáři pochopíme, kdo je vlastně Peter Parker, jaký je to člověk, superhrdina i kamarád. 

Líbí se i to, že přestože Spider-Man: Bez domova nabízí humorné momenty, tak umí být také až překvapivě temný (což bylo naznačeno už v minulosti a očividně je to pravda). Nechybí jak momenty, u kterých se budeme popadat za břicho, tak velmi dramatické chvilky, u kterých člověk zapomene dýchat. 

Líbí se i příběh, který může být někdy velmi divoký, ale v tom správném komiksovém smyslu. A co je dobrou zprávou, že i když má film nějaké dvě a půl hodiny, tak mu nedochází dech a ve finále neztrácí tempo. Podle všeho bychom se rozhodně neměli ani chvíli nudit. 

Na co bychom se prý měli připravit je, že po zhlédnutí filmu budeme extrémně nedočkají a nervózní z toho, co bude dál. Spider-Man: Bez domova vyvrací tvrzení, že první díl je "vždy" nejlepší. Připravit se máme na zběsilou jízdu, která umí (bez ohledu na to, že plno věcí už uniklo na internet) překvapit a to ne jednou. 

Aktuálně je 100 % recenzí na serveru RottenTomatoes pozitivních a je možné, že toto číslo klesne, ale dá se tušit, že ne o moc. Odpověď na otázku, zda stojí film za návštěvu kina má tedy jasnou odpověď - ANO!!!

 

Zdroj: Sony Entertaiment/Marvel Studios (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat