Hawkeye: Nejvysmívanější Avenger? Možná, ale jeho seriál musíte vidět


 Je parádní. POZOR, SPOILERY!!!

Pokud se budeme bavit o zakládajících členech týmu Avengers, tak je často terčem vtipů Clint Barton/Hawkeye (Jeremy Renner), protože některým lidem přijde úsměvné, že se vedle severského boha a Kapitána Ameriky (Chris Evans) postaví někdo, kdo se ohání "pouze" lukem a šípy. 

Kromě toho je Hawkeye jediným, kdo nedostal vlastní film. Ovšem, jako náhradu mu Disney nadělil šestidílnou minisérii Hawkeye, která je k dispozici na streamovací službě Disney+. Seriál nedávno skončil a nemá cenu vás napínat, byl skvělý. Tady je pár (ale rozhodně ne všechny) důvodů proč stojí za pozornost.

Bojové scény

Není asi překvapením, že akční scény byly velmi povedené. Hawkeye sice nemá žádné nadpřirozené schopnosti, ale je to výtečný bojovník a to v tomto případě ukázal. A nejen on, i jiné postavy předvedly svůj um a dopadlo to na výbornou. 

Bojové scény jsou svižné, ale přehledné. Epické, ale ne tak přepálené, abyste se museli smát. A když se do dění zapojí speciální šípy, pak je to prostě parádička, na kterou je radost pohledět, protože jsou používány neokoukaným a zábavný způsobem a ukazují, že je Hawkeye někdo, s kým se musí počítat.

Yelena a Kate a Clint

Jak se vědělo už předem, v seriálu se představila Kate Bishop (Hailee Steinfeld), což je v komiksu učenka Hawkeye a jeho nástupkyně. A nutno poznamenat, že jejich vztah funguje na obrazovce stejně dobře jako v komiksové podobě. Je zábavný, je dojemný, je propracovaný a v drtivé většině scén, kde jsou tihle dva to prostě funguje na výbornou. 

A když se do dění zapojí ještě Yelena Belova (skvělá Florence Pugh), tak vznikne trio, kterému nejde odolat. Přestože jsou jejich vztahy komplikované, skvěle pobaví a člověk se nemůže dočkat, až se znovu setkají a začnou se špičkovat nebo třeba rvát. Ale ať tak nebo tak, vždy je to bezva.

Pocta Black Widow

Asi se shodneme na tom, že Natashe Romanoff/Black Widow (Scarlett Johansson) se ve filmu Avengers: Endgame (2019) rozhodně nedostalo úcty, kterou si za svou oběť zasloužila. Zatímco Iron Mana (Robert Downey Jr.) všichni oplakávali, tak Black Widow se neměla ani pohřeb (což sice tvůrci vysvětlili tím, že šlo o superšpionku, která by nestála o pozornost, ale i tak to bylo nemilé). 

Naštěstí, Hawkeye to napravil. Ne snad, že by došlo na smuteční obřad, ale často se o Natashe a tom, co její oběť a ztráta znamenaly mluvilo a její "přítomnost" byla patrná skoro na každém kroku.

Laura Barton

Tohle je jedno z největších překvapení, kterého jsme se dočkali. Řeč je o manžela Clinta Lauře (Linda Cardellini). Tu jsme zatím znali jako milou hospodyňku, ale ukázalo se, že se v ní skrývá víc, než by se mohlo na první pohled zdát. 

Zjistili jsme, že ví o aktivitách svého manžela v podstatě vše a má k dispozici informace a zdroje, které rozhodně neodpovídají tomu, že jde o pouhou ženu v domácnosti. Začalo se spekulovat, že by Laura mohla být superhrdinkou známou jako Mockingbird. 

V komiksu šlo často o partnerku Hawkeye a chvíli také jeho manželku a ve finální epizodě jsme byli svědky toho, že Clint vrátil Lauře ukradené hodinky, na kterých bylo logo S.H.I.E.L.D.u a číslo 19. Mockingbird má v komiksu kódové označení agent 19, takže teorie o Mockingbird se tak jeví jako velmi pravděpodobná (její jiná verze v podání Adrianne Palicki se sice objevila v Agents of S.H.I.E.L.D., ale buďto to Marvel záměrně ignoruje, nebo šlo o nástupkyni Laury). Snad se o Lauře dozvíme víc v budoucnu (doufejme, že nešlo jen o pomrknutí na fandy, které se nebude dál rozvíjet). 

Kingpin

Tohle samozřejmě musí být zmíněno, v seriálu Hawkeye se vrátil někdo, koho zbožňují fandové marvelovských seriálů, které nabídl Netflix. Řeč je o Wilsonu Fiskovi (Vincent D'Onofrio) alias Kingpinovi. Hawkeye byl (společně se Spider-Man: Bez domova) za dlouhé roky prvním projektem z Marvelovského filmového universa, ve kterém se nějaká postava z marvelovských sérií na Netflixu objevila. 

Kingpin tahal nejen za nitky, ale také se zapojil do fyzických konfrontací a není to samozřejmě žádné "ořezávátko". Je pravda, že konec jeho příběhu působil trochu uspěchaně, ale jelikož se kamera v kritický moment odklonila, není jasné, jak to vlastně dopadlo a je tu možnost, že Kingpin neřekl své poslední slova. 

Jak se vám líbil seriál Hawkeye?

 

Zdroj: Marvel Studios/Disney+ (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat