Spider-Man: Bez domova - Pět věcí z nového traileru, které stojí za pozornost


Upoutávka vyvolá hodně diskusí. POZOR, SPOILERY!!!

Konečně jsme se dočkali dalšího traileru na Spider-Man: Bez domova (premiéra 16. 12. 2021). A ano, asi je na místě určité zklamání (například nebyl k vidění Matt Murdock), ovšem jako celek je upoutávka parádní a samozřejmě obsahuje několik momentů, které určitě přitáhly pozornost a vyvolají diskuse. Které chvilky zaujaly nás?

Hold Kapitánu Amerikovi

Moment z traileru, který se nedal přehlédnout, je to, že se legendární Socha svobody dočkala "make-overu" a to takového, aby uctila Kapitána Ameriku (Chris Evans). Místo pochodně (respektive přes ni) třímá obrovský štít Kapitána Ameriky a ten sehraje roli v pozdější akční scéně. Je to rozhodně hezká pocta "prvnímu Avengerovi."

Čeká MJ podobný osud jako Gwen?

Pokud znáte komiksy, tak víte, že Gwen Stacy nedopadla zrovna nejlépe. Green Goblin ji shodil z mostu, Spider-Man se ji pokusil zachránit, zachytil ji pavučinou, ale to vedlo ke zlomení krku Gwen. Tahle postava zemřela i ve filmové sérii Amazing Spider-Man a nutno poznamenat, že tahle scéna byla jedna z nejemotivnějších z obou dílů. A je patrné, že moment z traileru na Spider-Man: Bez domova, kdy MJ (Zendaya) padá ze stavby a Spider-Man (Tom Holland) se ji snaží chytit, je jasným odkazem právě na tragickou smrt Gwen. Otázkou je, jestli podobný osud čeká i na MJ. To se dozvíme za necelý měsíc. 

Je jich pět a někteří mají jinou "image"

V novém traileru se v plné kráse objevilo pět padouchů, se kterými se bude muset Spider-Man (Spider-Manové?) vypořádat. Už žádné náznaky, jasně nám bylo ukázáno, že se kromě Doctora Octopuse, Green Goblina a Electra dočkáme také návratu Lizarda a Sandmana. A není překvapením, že některé postavy mají trochu jinou vizáž, než si pamatujeme (platí to pro Green Goblina a Electra, který nemá jen nový kostým, ale není ani modrý). Co je asi zklamáním je to, že zřejmě opravdu nebudeme svědky zformování záporáckého týmu Sinister Six, ovšem i pět záporáků je fajn číslo. Mimochodem, určité otázky vyvolává výrazně odlišná vizáž Green Goblina v pozdější fázi traileru. Spekuluje se o tom, že by to nemusel být Norman Osborn (Willem Dafoe), ale například Ned (Jacob Batalon), o čemž se už delší dobu mluví.

Co se děje s Octopusem?

Velká pozornost je v traileru věnována doktoru Ottu Octaviovi/Doctoru Octopusovi (Alfred Molina). Kromě toho, že si ústřední hrdinové dělají srandu z jeho jména (což je pochopitelné), tak se zdá, že nějakým způsobem budou spolupracovat (tým z nutnosti?). Plus se v traileru zřejmě potvrdilo to, o čem se mluvilo, Octopus bude mít k dispozici i Iron Manovu technologii, kterou bude mít aplikovanou na svých chapadlech.

Tým proti týmu?

V jedné z akčních scén se Spider-Man řítí proti Sandmanovi, Lizardovi a Electrovi, ale někteří se domnívají, že tento moment byl upraven a byly digitálně odstraněny určité postavy (asi tušíte). Je patrné, že Sandman a Spider-Man míří proti sobě, ale pokud jde o Electra a Lizarda, vypadá to, že se zaměřují na někoho jiného. Samozřejmě to může být jen zbožné přání, ale není vyloučeno, že by to mohli být další dva Spider-Manové. Ostatně, podívejte se na záběr z brazilské verze traileru, je očividné, že Lizard schytal od někoho ránu, ale jeho protivník není vidět...

Které záběry z traileru zaujaly vás?

 

Zdroj: Sony Entertainment/Marvel Studios (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat