Oppenheimer: Robert Downey Jr. a Matt Damon míří do filmu Christophera Nolana o atomové bombě


Vypadá to lákavě.

Christopher Nolan patří k nejoblíbenějším režisérům současnosti, takže je každý jeho film vyhlížen hodně napjatě. A dá se tušit, že jeho novinka Oppenheimer na tom bude podobně, protože bylo oznámeno, že si v něm zahrají dva velmi oblíbení herci a to Matt Damon a Robert Downey Jr. Tahle dvojice se přidá k už dříve obsazeným hvězdám Cillianovi Murphy a Emily Blunt.

Tentokrát nepůjde o velkolepý sci-fi projekt, ale o film ze druhé světové války, který se bude věnovat vědci Robertu Oppenheimerovi (Cillian Murphy), který je označován za otce atomové bomby. Emily Blunt ztvární Oppenheimerovu ženu Katherine, Downey si zahraje Lewise Strausse, energetického komisaře, který vystupoval proti Oppenheimerovi a Matt Damon dostal na starosti roli generálporučíka Leslieho Grovese, ředitele Projektu Manhattan. 

Film je popisován jako epický thriller o muži, který musí riskovat zničení světa, aby ho zachránil. Nolan se postará i scénář a to se svou ženou Emmou a jako inspirace poslouží kniha American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer od Kai Birda a Martina J. Sherwina.

Zdroj: THR, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat