Eternals: Opravdu je jedna z postav mrtvá?

 Odpověděl tvůrce. POZOR, SPOILERY!!!

Je asi bezpečné říct, že Eternals (2021) jsou jednou z nejspornější marvelovek. Diváci ji veskrze mají rádi a líbí se jim, že to Marvel zkusil jinak, recenzenti naopak zase tak nadšení nejsou a jde z jejich strany o dosud nejhůře hodnocenou marvelovku (pokud byste se ptali mě, nesouhlasím s tím, ale budiž). 

A film rozhodně přinesl pár překvapení. Například to, že v závěru jedna z hlavních postav Ikaris (Richard Madden) dostál tomu, co se o něm vypráví v legendách a shořel ve Slunci.

Plno lidí si ale jistě řeklo, že určitě mrtvý není, vždyť jde o komiksový film, kde smrt často nic moc neznamená. Ovšem, podle scenáristy Kaze Firpa opravdu zemřel:

"Jaký je bod, kdy se Eternal roztaví? Jak dlouho to doslova zabere, aby se robot Eternal roztavil?... Nedokázal čelit své rodině poté, co udělal... Nemyslím si, že si Ikaris vlastně myslel, že se plete. Domnívám se, že to prostě bylo o lítosti. Bylo mu to velmi líto. Myslím, že litoval toho, jak prožil celý svůj život na této planetě a to je velké břemeno. Takže jeho krok v podstatě říkal, 'Udělal jsem chybu, ale nemohu čelit své rodině a nemohu dál žít. Byl to moment, který říkal, 'Je to oběť,' dávalo to vědět, 'Když nemohu dál sloužit Eternalům. Když nemohu dál sloužit Celestianům a nemohu být se svou rodinou, tak si zvolím třetí možnost,' která pro něj byla očividná. Ano, je mrtvý."

Byl to rozhodně symbolický a zajímavý konec. Ovšem, nikdo neříká, že se Ikaris nemůže v budoucnu vrátit. Přece jen, je to robot a ti se dají znovu vyrobit, případně tu máme flashbacky nebo Multvesmír, takže tvůrci mají spoustu možností. Ovšem, aktuálně je Ikaris z Eternals prostě a jednoduše mrtev. 

Zdroj: CBR, Marvel Studios (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat