Proč se Scarlett dohodla s Disneyem? Díky Shang-Chimu

 


Jak k tomu pomohl? 

Už jste určitě četli o sporu Scarlett Johansson a Disneyho kvůli filmu Black Widow (2021), kdy herečka tvrdila, že firma porušila smlouvu poté, co uvedla očekávanou marvelovku současně v kině i na streamovací službě Disney+. 

Vypadalo to, že situaci bude řešit soud, ale nakonec z toho překvapivě sešlo a došlo k mimosoudnímu řešení (podle dostupných informací měla herečka dostat něco kolem 40 milionů dolarů). 

Bylo to vcelku nečekané, že tahle vyhrocený spor našel rychlé řešení a zdá se, že k tomu výrazně přispěl film Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021). Expert na filmový průmysl Matthew Belloni přišel s tím, že právě velký úspěch Shang-Chiho v kinech vedl k tomu, že Disney souhlasil s vyrovnáním. 

Důvodem je zřejmě to, že Shang-Chi byl uveden jen v kinech a finančně překonal Black Widow, což by mohlo hrát do karet právníkům Scarlett, kteří by se tím mohli u soudu ohánět. Black Widow si z kin odnesla necelých 379 milionů (a cca 69 milionů ze streamovací služby Disney+), Shang-Chi má aktuálně 387 milionů dolarů s tím, že tahle částka ještě poroste. A nutno zmínit, že film je k vidění pouze v kinech. 

Nakonec se tak Disney rozhodl, že bude lepší zaplatit herečce slušnou částku a nejít k soudu.

Zdroj: CB, Marvel Studios (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat