Eternals jsou oficiálně nejhůře hodnocenou marvelovkou. A opravdu Marvel nenechal režisérku natáčet akční scény?


 Co je na tom pravdy?

V podstatě od první chvíle, kdy vyšlo najevo, že se dočkáme filmu Eternals (premiéra 4. 11. 2021) bylo naznačováno, že tohle bude marvelovka, která se bude od ostatních stylově lišit. A když se objevily první názory, začalo být čím dál víc zřejmé, že tohle bude projekt, který se bude buďto líbit hodně, nebo vůbec. Potvrdilo se to. Minimálně v případě novinářů. 

Na serveru sdružujícím recenze RottenTomatoes je aktuální poměr pozitivních a negativních recenzí 65 % vs 35 % a to je nejhorší výsledek v případě marvelovek. O trochu lépe je na tom Neuvěřitelný Hulk (2008) s 67 % a Thor: Temný svět (2013) s 66 %. Není to úplně dobrý výsledek, ale není to ani žádná katastrofa. 

Mimochodem, ve spojení s filmem se začalo mluvit o tom, že Marvel převzal kontrolu nad akčními scénami od režisérky Chloé Zhao. Je to pravda? Na to odpověděla sama filmařka:

"Od prvního dne mi Marvel říkal, 'Tady máš nástroje, které můžeš použít. Potřebujeme tvoji verzi. Nechceme tři různé filmy, chceme tvůj film. Byli tam pro mě, aby mi pomohli, protože já jsem nikdy tyhle nástroje nepoužila. Označila bych to pravděpodobně za mýtus, není to pravda a myslím, že nejsem jediný filmař, který to potvrdí." 

Chloé není specialistkou na blockbustery, takže bylo ze strany Marvelu logické, že nabídl pomoc, ale zdá se, že režisérce do toho, jak má akce vypadat "nekecal". 

Zdroj: RottenTomatoesIndieWire, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat