Christopher Nolan "učurává" z nové Duny a režisérovi nestačí natočit jen jedno pokračování, chce minimálně tři filmy


 Vzhůru na Arrakis.

Nová Duna (2021) Denise Villeneuvea se dočkala velmi pozitivního přijetí ze strany novinářů i diváků (i když existují určité výhrady) a nejen to, film pochválila třeba oscarová režisérka Chloé Zhao a nyní to samé udělal i Christopher Nolan, který patří k aktuálně nejchválenějším režisérům:

SOUVISEJÍCÍ: DRUHÁ DUNA BUDE VÍCE "FILMOVÁ"

"Je to jedno z nejpřirozenějších spojeních hraných záběrů a počítačově generovaných vizuálních efektů, které jsem kdy viděl. Je to velmi velmi podmanivé v každém ohledu. Myslím si, že tento film představí Dunu nové generaci fanoušků, kteří nikdy nečetli knihu a pravděpodobně si ji nyní přečtou. Myslím si, že je to neuvěřitelná práce. Měl jsem to štěstí, že jsem to viděl už několikrát a vždy jsem odhalil nové věci, nové detaily tohoto světa. Způsob, kterým je to natočeno je bezesporu určen pro velké plátno. Je to potěšení a skutečný dárek pro všechny filmové fandy - a já ti velmi děkuji, Denisi."

A fandové se nedávno dočkali dobré zprávy, Villeneuve natočí i pokračování, které dorazí do kin v říjnu 2023. To ale režisérovi očividně nestačí, protože se nechal slyšet:

"Vždy jsem si představoval tři filmy. Není to o tom, že chci natočit sérii, ale tohle je Duna a Duna je rozsáhlým příběhem. Abys to bylo skutečnou poctou, myslím si, že potřebujete nejméně tři filmy. To by byl sen. Věnovat se Paulu Atreidovi a celému jeho příběhu by bylo fajn. Helbert napsal šest knih a čím více psal, tím více psychedelické to bylo. Takže nevím, jak by některé z nich mohly být adaptovány. Jedna věc v jednu chvílí. Pokud bych měl šanci udělat druhou část Duny a Spasitele Duny, měl bych štěstí."

Záleží to samozřejmě na finančním výsledku druhého dílu. Pokud se mu povede dobře, určitě Warner Bros. kývne na další film. Ale to se dozvíme až za dva roky.

Zdroj: THR, EW, Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat