V Rusku budou Eternals mládeži nepřístupní, úřadům vadí, že je ve filmu gay. A Aquaman 2 bude plný bombastické akce i humoru

Komiksové střípky. 

Nedávno bylo oznámeno, jakou oficiální přístupnost budou mít marvelovští Eternals (premiéra 4. 11. 2021) v USA. Půjde o (pro marvelovky) typické PG-13 (děti do třinácti let by měly film sledovat pouze pod dohledem dospělé osoby), ovšem v Rusku mají úřady jiný názor a Eternals tam dostali přístupnost 18+.

Důvod je očekávatelný, v Rusku je nezákonné propagovat LGBTQ+ komunitu (což v praxi znamená, že není přijatelné, aby se o tomto tématu veřejně mluvilo nebo bylo zobrazováno) a v Eternals je jeden z členů týmů gay. Byť z toho ve filmu tvůrci nedělají žádné velké halo, prostě je jedna z postav homosexuální a je to vnímáno jako běžná věc, tak pro ruské úřady je to důvod, proč by film neměli vidět mladší diváci.

Větší a odvážnější Aquaman

První film Aquaman (2018) byl jednou z nejchválenějších DC komiksovek, takže se 15. 12. 2022 dočkáme pokračování nazvaného Aquaman and the Lost Kingdom. A představitel hlavní role Jason Momoa se nechal slyšet, že to bude stát za to:

"Všichni jsme se díky prvnímu dílu něco naučili. Je to vzrušující, protože jsem nenatočil mnoho pokračování. Vím jen to, že je to, už jen v psané formě, naprosto nádherné. Děje se tam toho spousta. Myslím si, že rizika [ve filmu] jsou mnohem větší. Je tam spousta komedie. Tím chci říct, že jsem se chichotal, když jsem to četl. Je to spousta zábavy a akce je určitě [větší]."

To zní sice fajn, ale ne vždy je lepší, když jsou pokračování "bombastičtější". Ale automaticky to neznamená, že dvojka bude horší než jednička, jen by si tvůrci měli pohlídat, aby forma nezvítězila nad obsahem.

Zdroj: The Direct, Fandango

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat