The Matrix Resurrections: Trailer vám dokáže, že Matrix stále patří k akční špičce a Keanu a Carrie nepatří do starého železa


Možná to nebude revoluční počin, ale vypadá to dobře. 

Trilogie Matrix skončila v roce 2003, ale jedna z režisérek Lana Wachowski se rozhodla, že uzrál čas vrátit se k tematice a 22. 12. 2021 do kin a na streamovací službu HBO Max dorazí The Matrix Resurrections.

V něm se vrátí několik starých známých a uvidíme i slušné množství nováčků a všichni fandové jsou asi zvědaví, jak to dopadne, protože už v době původní trilogie byla kvalita jednotlivých dílů trochu kolísavá. 

Kromě toho jsou očekávání velká i z toho důvodu, že původní projekty výrazně ovlivnily směřování akčního žánru.

Hromada lidí tak byla netrpělivá, pokud jde o trailer, u kterého se předpokládalo, že mnohé napoví. A je to tu, první pořádná upoutávka na čtvrtý Matrix. 

Rovnou řeknu, že není vůbec špatná, je fajn vidět postavy, které jsme si před dvaceti lety zamilovali a stále milujeme a byť jim na tváři přibylo několik vrásek, pořád je radost se na ně podívat. 

Pokud se budeme bavit o samotném příběhu, tak trochu působí jako mix mezi rebootem a pokračováním, což nemusí být špatné, pokud nedojde k přílišné recyklaci toho, co už jsme viděli. 

A samozřejmě musí dojít řeč i na akci a tak je na velmi vysoké řemeslné úrovni, vypadá opravdu působivě, ale pravdou je, že jsem nezahlédl nic, co by mi vyráželo dech, nějakou vysloveně "wow scénu". Snad se ji dočkáme v dalších trailerech, ale i tak musím říct, že akční scény působí povedeně. 

Mimochodem, pro upoutávku byl zvolen netradiční hudební podkres, u kterého si nejsem jistý, jestli mi k dění v traileru sedí, nebo ne, ale rozhodně není nudný.

Já jsem připraven spolknout červenou pilulku a co vy?

 

Zdroj: Warner Bros. (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat