The Matrix Resurrections: Proč se Lana Wachowski rozhodla oživit Nea a Trinity?

Jaký k tomu měla důvod.

Letos se vrátí filmová série Matrix, ale tentokrát v režii pouze v režii jednoho ze sourozenců Wachowských a to Lany, která se ujala i pozice spoluscenáristky. 

V jejím filmu The Matrix Resurrections se vrátí také Neo (Keanu Reeves) a Trinity (Carrie-Anne Moss), přestože v posledním dílu původní trilogie byli oba zabiti. 

Lana tak vysvětlila, proč se rozhodla je "vzkřísit":

"Můj otec zemřel, poté zemřel můj kamarád, poté zemřela má maminka. Nevěděla jsem, jak se vypořádat s tímto typem smutku. Nikdy jsem na vlastní kůži nezažila... Víte, jejich životy se blížily ke konci a přesto to bylo opravdu obtížné. Můj mozek se vždy upínal k mé představivost a jedné noci jsem plakala a nemohla spát a můj mozek přišel s celým tímto příběhem. Nemohla jsem mít zpět mou matku a otce, ale najednou jsem mohla mít Nea a Trinity, jedny z nejdůležitějších postav v mém životě. Bylo to uklidňující mít zpět tyhle dva živé. A je to velmi jednoduché. Můžete si říct, 'Dobře, tihle dva lidé zemřeli a dobře, přivedeme je zpět k životu, není to bezva?' Ano, je! Je to jednoduché a je to to, co umění dělá a co příběhy dělají, poskytují nám útěchu."

Plno lidí je jistě zvědavých to, jak bude vysvětlen návrat dvou ikonických postav, snad to nebude působit lacině. To se dozvíme už 22. 12. 2021 v kinech i na streamovací službě HBO Max.

Zdroj: Literature Festival Berlin/Film

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat