Režisér Duny se pustil do marvelovek, jsou to podle něj jen kopie jiných filmů


 A je to tu zase.

Stává se (rozhodně ne dobrý) zvykem to, že se různí tvůrci pouštějí do kritiky komiksových filmů. Především se to týká marvelovek, kdy některé z nich patří k nejúspěšnějším projektům všech dob a díky nim se komiksový žánr stál extrémně populární. 

SOUVISEJÍCÍ: REŽISÉRKA ETERNALS UŽ VIDĚLA DUNU

V minulosti zkritizovali marvelovky někteří význační filmaři včetně Martina Scorseseho, teď se do nich pustil režisér nové Duny (premiéra 20. 10. 2021) Denis Villeneuve, který prohlásil:

"Příliš marvelovských filmů je jen kopií jiných [filmů]."

S tím asi budou někteří souhlasit, některé marvelovské projekty jsou si velmi podobné, ale to je záměr s ohledem na to, že jsou součástí jednoho velkého universa. A kromě toho, neplatí to zdaleka pro všechny, určité filmy si jdou vlastní cestou (např. Strážci Galaxie, případně Thor: Ragnarok), takže to fandové Marvelu nemusejí vnímat jako férové tvrzení a asi vás nezaskočí, že nevnímají a dali to hlasitě vědět na internetu. 

Kromě jiného Denisovi připomněli, že není moc hezké kritizovat práci kolegů, speciálně, když je to jen chvíle, co režisérka marvelovských Eternals (premiéra 4.  11. 2021) Chloé Zhao básnila o jeho Duně. 

Zdroj: El Mundo, Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat