Eternals ukáží krásu homosexuální rodiny, slibuje herec


Eternals budou v tomto ohledu první. 

Sice někteří lidé fňukají a peskují, že to (nejen) Marvel přehání s rozmanitostí postav, ale faktem je, že teprve letos se v některé z marvelovek objeví výraznější homosexuální postava a to konkrétně Phastos (Brian Tyree Henry), který bude mít ve filmu Eternals životního partnera (Haaz Sleiman) a děti. 

A jestli patříte k těm, kteří "drškují" kvůli zmíněné rozmanitosti, tak jen pro info, Marvelovské filmové universum odstartovalo v roce 2008 a první gay hrdina (pokud nepočítáme Lokiho, který je pohlavně fluidní a je to spíše antihrdina) se objeví až po 13 letech. Navíc se z toho ve filmu nebude dělat velké halo, prostě to bude bráno jako fakt, který není třeba vysloveně zdůrazňovat (ale ani skrývat).

Nicméně, očividně o Phastosově osobním životě zjistíme víc, protože Haaz Sleiman slibuje, že homosexuální pár nebude ztvárněn jednodimenzionálně a stereotypně a kromě toho prohlásil:

"Jsem šťastný a vděčný. A... aniž bych chtěl znít arogantně, tak mám pocit, že od Marvelu bylo chytré mě obsadit, protože jsem to naplno zlidštil. Zlidštil jsem LGBTQ+ rodinu a ukázal, jak krásné mohou být."

Dá se očekávat, že někteří lidé budou brblat, ale pokud bude Phastosova rodina prezentována jako běžná věc, aniž by bylo divákovi cpáno pod nos, že v jejím centru jsou dva otcové, většina lidí to snad bude vnímat jako pozitivní věc. 

Premiéra Eternals se odehraje 4. 11. 2021.

Zdroj: TheDirect, Marvel Studios (úvodní fotografie)



Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat