Uplynul rok od smrti představitele Black Panthera Chadwicka Bosemana


 Smutné výročí. 

Včera uplynul přesně rok od chvíle, kdy se objevila pro mnohé šokující zpráva, ve věku pouhých 43 let zemřel herec Chadwick Boseman

Veřejně totiž nebyla známa informace, že bojuje s rakovinou, protože byť Chadwick procházel náročnou léčbou, dál natáčel a veřejně si nestěžoval na to, čemu čelí. Bohužel svou bitvu prohrál a 28. 8. 2021 zemřel.

Včera si tak svět připomněl umělce, který nejdříve působil v divadle jako herec, režisér a scenárista, ale následně se přeorientoval spíše na seriálovou a filmovou práci. 

V roce 2010 přišla první velká role a to v seriálu Město ztracených a pokud jde o film, tak se za podstatný přírůstek do jeho životopisu považuje film 42 z roku 2013. Celosvětové slávy se dočkal ale o něco později a to díky postavě T'Chally alias Black Panthera v Marvelovském filmovém universu (naposledy jsme hercům hlas mohli slyšet letos v animovaném seriálu What If...?, stačil totiž namluvit dialogy pro T'Challu a je možné, že některé z nich budou použity i ve filmu Black Panther 2).

U příležitosti roku od odchodu herce na něj samozřejmě zavzpomínaly davy fanoušků, ale také slavné osobnosti. Například jeho kolegyně z Black Panthera Lupita Nyong'o napsala:

"Netušila jsem, že mi bude stejně chybět jak jeho smích, tak jeho mlčenlivost. Chybí. Chybí... Rok od jeho odchodu, vzpomínka na Chadwicka Bosemana, zůstává živý uvnitř mě."

Oficiální stránka Marvel Studios pak zveřejnila fotografii Chadwicka s textem:

"Čest našemu příteli, inspiraci a našemu králi Chadwicku Bosemanovi." 

Zdroj: Marvel Studios (úvodní fotografie) 

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat