Představitel Iron Mana truchlí, zemřel mu otec

 

Bylo mu 85 let.

Těžko říct, jestli by se stal Robert Downey Jr. hercem, pokud by nebyl jeho otec Robert Downey Sr. výraznou osobností filmového světa.

Downey Sr. začínal především v nezávislých nízkorozpočtových filmech, kdy se věnoval kameře, scénářům a režii v případě těchto projektů, které často kritizovaly zažité pořádky a nebály se absurdity. Robert se ale úplně nevyhýbal ani blockbusterům jakým byl například film Uzenáčova chýše z roku 1972.

Přestože se více soustředil na práci za kamerou, občas se postavil i před ni a jako herec se objevil ve zhruba ve dvou desítkách filmů a seriálů. 

A o herectví projevily zájem i jeho dvě děti Allison a Robert Downey Jr. Ostatně, oba si zahráli ve filmech svého otce. Například film Pound (1970) byl pro Roberta, kterému bylo v dané době pět let, jeho hereckou premiérou. 

Robert Downey Sr. intenzivně pracoval do roku 2011, poté se rozhodl oddechnout si. Letos 7. 7. bohužel ve věku 85 let zemřel a to ve spánku.

Jeho syn k tomu na Instagramu napsal:

"Odpočívej v pokoji Bobe D. Sr. 1936-2021... Minulou noc zemřel můj otec a to klidně ve spánku po letech vzdorování Parkinsonově chorobě... byl skutečně nekonvenčním filmařem a zůstal nesmírně optimistický všemu navzdory... Podle výpočtů mé nevlastní matky spolu byli manželé více než 2000 let.

Rosemary Rogers-Downey, jsi světice a míří k tobě naše myšlenky a modlitby."

Zdroj: Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat