Loki: Pátá epizoda naznačila příchod nového velkého záporáka Marvelovského filmového universa


POZOR, SPOILERY!!!

Máme za sebou předposlední epizodu první řady minisérie Loki a jak už je zvykem, byla plná hromady momentů, které fandy rozhodně zaujaly. A jak se zdá, naznačila také příchod nového výrazného padoucha Marvelovského filmového universa. Řeč je o postavě známé jako Kang the Conqueror.

Zdroj: Marvel Comics

V celého jeho kráse ho uvidíme v Ant-Man and the Wasp: Quantumania (premiéra 16. 2. 2023), kde ho ztvární Jonathan Majors, ale jeho přítomnost byla naznačena už nyní a to právě v pátém dílu Loki. V něm jsme viděli kouřové monstrum, jehož jméno je Alioth a které sloužilo jako strážce jiného záporáka, který podle všeho vytvořil čas kontrolující organizaci TVA. 

A podle všeho je oním "loutkařem" Kang the Conqueror. V komiksu jde o potomka Reeda Richardse/Mr. Fantastica jménem Nathan. Původně to byl vědec, ale později se z něj stal v čase cestující padouch. 

V komiksu má Kang dlouhou historii s Aliothem, bojovali proti sobě, v Lokim je tomu trochu jinak, Alioth je ochráncem Kanga. Mimochodem, v komiksu Aliotha nevědomky vypustila Ravonna Renslayer. 

V seriálu jde o soudkyni TVA, kterou ztvárňuje Gugu Mbatha-Raw, v komiksu je to princezna a láska Kanga. Přítomnost Ravonny v seriálu tak bude stěží náhoda.

Do konce první řady Lokiho zbývá jedna epizoda a nebylo by žádným šokem, pokud by právě v ní bylo odhaleno, že Kang je tím, kdo tahá za nitky. Samozřejmě, může Marvel vyrukovat s překvapením a ukáže se, že to byl někdo jiný, ale s tím se příliš nepočítá. 

Zdroj: Marvel Studios/Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat