Iron Man 3: Šéf Marvelu obhajuje fanoušky nenáviděný zvrat s Mandarinem


Kevin Feige vysvětlit kontroverzní překvapení. 

Film Iron Man 3 (2013) se nevyhnul několika chybám, ale asi tou nejvíce řešenou byla skutečnost, že se z proslulého komiksového padoucha Mandarina (Ben Kingsley) vyklubal zmatený herec Trevor Slattery, který byl loutkou někoho jiného, což se mnohým nelíbilo, protože to podle nich bylo k Mandarinovi neuctivé. 

Kreativní šéf Marvelu Kevin Feige ale tohle rozhodnutí obhajuje:

"Mluvili jsme o tom, kdy přivedeme tuhle postavu na stříbrné plátno. Chtěli jsme to udělal pouze ve chvíli, kdy bude možné udělat to s úctou a opravdu předvést komplexnost téhle postavy, což upřímně ve filmu Iron Man nebylo možné, protože film Iron Man je o Iron Manovi, film Iron Man je o Tonym Starkovi. Takže [režisér] Shane Black v jeho filmu a ve scénáři, na kterém se podílel, přišel s tímto zábavným zvratem, který se nám dodnes líbí a [z Mandarina] se vyklubal Trevor Slattery. Ale to, že tahle verze není skutečná neznamená, že organizace Ten Rings nemá vůdce, toho poprvé uvidíme v Shang-Chi. To je zábavné na MCU (Marvelovské filmové universum, pozn. redakce). Můžeme natočit něco jako je Shang-Chi, představit v MCU úplně nového hrdinu a to celému světu, ale podtitul Legenda o deseti prstenech vlastně odkazuje na úplný začátek MCU, Ten Rings je organizace, která unesla Tonyho Starka na začátku prvního Iron Mana. Tahle organizace byla inspirována postavou, která je v komiksu známá jako Mandarin."

Ve filmu Shang-Chi a legenda o deseti prstenech se jako Mandarin představí herec Tony Leung a jedno je jisté, tentokrát bude Mandarin skutečný padouch.

Premiéra se odehraje 2. 9. 2021.

Zdroj: RottenTomatoes, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat