Black Widow je rekordní a proč se odehrává mezi Občanskou válkou a Infinity War?


 Komiksové střípky.

Konečně jsme se dočkali premiéry Black Widow (2021) a přestože se tomu Disney dlouho bránil, tak nakonec bylo rozhodnuto, že poputuje jak do kin, tak bude k dispozici na streamovací službě Disney+ s ohledem na to, že situace v případě covid-19 není ještě úplně růžová a lidé se do sálů neženou v takovém množství jako před pandemií. 

Ale i tak Black Widow zabodovala. Během předpremiérového uvedení ve čtvrtek si Black Widow jen ze Severní Ameriky odnesla 13,2 milionů dolarů, což je nejen rekord v případě "pandemické" premiéry, ale jde o lepší výsledek, než měly některé velké komiksovky ještě předtím, než situaci zkomplikoval covid-19. Vypadá to, že si Black Widow povede skvěle a ještě, že tak, zaslouží si to.

Mimochodem, asi netřeba připomínat, že je film prequlem s tím, že je zasazen do doby po filmu Captain America: Občanská válka (2016) a před Avengers: Infinity War (2018) a kreativní šéf Marvelu Kevin Feige vysvětlil, proč bylo zvoleno zrovna toto období:

"Tento film svým způsobem vyplňuje mezery a to nejen tak, že doslova ukazuje, co dělala v dané době, ale také odhaluje aspekty jejího života, které byly nesmírně důležité v případě toho, kdy se formovalo to kým je a utvářely se také její představy o tom, co je rodina a proč je v jejím případě skeptická a proč jsou Avengers něčím, co pro ni naplňuje představu rodiny."

V případě Natashy Romanoff/Black Widow (Scarlett Johansson) existují další období jejího života, které by byly dobrým námětem pro film, ale jak bylo naznačeno v minulosti, pokud vznikne další díl Black Widow, tak zřejmě s odlišnou hlavní hrdinkou. 

Zdroj: Deadline, EW, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat