Velmi smutná zpráva, zemřela Libuše Šáfránková


Bylo jí 68 let. 

Pokud byste se zeptali lidí, která česká herečka je nejpůvabnější, spousta z nich by asi odpověděla Libuše Šáfránková. Tahle sympatická umělkyně se objevila v množství různých rolí z odlišných žánrů, ale vždy své postavě vdechla kouzlo a éteričnost, kterým mohl málokdo konkurovat. 

Na kontě má hned několik ikonických postav, zahrála si v několika legendárních projektech, nezapomenutelná byla ve filmech Vrchní, prchni (1980) a Vesničko má středisková (1985), jistě si ji pamatujete z klasik jako je Kolja (1996) nebo Obecná škola (1991), případně kultovní komedie Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách (1974)

Asi nejvíce se ale do srdcí (nejen) českých diváků zapsala pohádkou Tři oříšky pro Popelku (1973), kde ztvárnila titulní postavu a to nezapomenutelným způsobem. Nebyla to samozřejmě její jediná pohádková role, v následujících letech se objevila v několika dalších filmech z tohoto žánru. Herečka působila také v divadle a k vidění byla v několika seriálech, jako například Cirkus Humberto

V posledních letech ale musela své pracovní aktivity utlumit kvůli zdravotním problémům. Libuše Šafránková před pár dny oslavila 68. narozeniny, ale bohužel chvíli na to zemřela.

Zdroj: CNN Prima News, Ústřední půjčovna filmů (úvodní fotografie)



Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat