Loki: Jaké bylo natáčení scény, ve které Loki odhalil, že je "na holky i na kluky" a upoutávka na zbývající díly

Loki je oficiálně první důležitou filmovou marvelovskou postavou, která patří ke komunitě LGBTQ+.

Fandové mytologie a komiksů moc dobře vědí, že Loki a jeho sexuální orientace je velmi zajímavým tématem a to, že je pohlavně fluidní/bisexuální není ničím překvapivým. Diváci, kteří báje a kreslené sešity s Lokim neznají, ale mohli být překvapeni, když Loki (Tom Hiddleston) ve třetí epizodě svého seriálu odhalil, že pokud jde o vztahy, tak má zkušenosti s oběma pohlavími. 

Oficiálně se tak stal první velkou filmovou/seriálovou marvelovskou postavou, která se řadí do LGBTQ+ komunity. A právě k tomu se vyjádřila herečka Sophia Di Martino (Sylvie), která byla součástí dané scény:

"Když jsme to točili, byli jsme si vědomi toho, jak důležité to je. Kate (režisérka seriálu Kate Herron, pozn. redakce) hodně chtěla, aby se to do seriálu dostalo. Lidé na to čekali hodně dlouho a součástí komiksu je to velmi dlouho, bylo to pro nás opravdu velmi důležité, pro ni [režisérku] a pro hromadu lidí. Pokud jde o herectví, zahráli jsme to jako každou další scénu. Byli to dva společníci, kteří vedou rozhovor ve vlaku. Netušila jsem, že to bude tak velká věc a potěšilo mě to. To, jakou to vyvolalo reakci bylo neuvěřitelné. Jsem ráda, že jsem nepřehrávala."

Scéna byla natočena dobře, Lokiho bisexualita nebyla divákovi vysloveně otloukána o hlavu, byla to přirozená věc, kterou Loki zmínil jen tak mimoděk a nebylo to nic, co by ho definovalo. Je bisexuální a hotovo. A tak to má být, žádné velké drama, žádné bombastické oznámení s konfetami, Loki má rád holky a kluky a hotovo. 

Do konce první řady zbývají tři díly a na ně láká nový trailer, který shrnuje, co jsme zatím viděli a naznačuje, co můžeme čekat.

Zdroj: Deadline, Marvel Studios/Disney+

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat