Black Widow: Recenze jsou venku, těšte se na temný špionážní thriller, který představí novou skvělou Black Widow


 Jaké jsou názory?

Marvel dlouho, ale opravdu dlouho otálel se sólovkou jediné ženské zakládající členky týmu Avengers, tedy Natashy Romanoff/Black Widow (Scarlett Johansson), což je bezesporu ostuda, už jen proto, že Black Widow má jeden z nejzajímavějších "origin příběhů" z původních Avengers. 

Nakonec se ale po několika odkladech skutečně dočkáme, premiéra se (v kinech a také na streamovací službě Disney+) odehraje 9. 7. 2021, ale novináři měli možnost zhlédnout očekávanou marvelovku už nyní a podělili se o své názory.

Dobrou zprávou je, že Black Widow je komornějším příběhem, který spíše než klasickou epickou marvelovku připomíná špionážní thrillery, což je v případě téhle postavy rozhodně dobrá volba. Natasha není někým, komu koluje v žilách božská krev nebo získala schopnosti díky Kamenu nekonečna. 

Je to špionka, která je vynikající bojovnicí, ovládá hromadu zbraní a je extrémně inteligentní, ale stále je "jen" člověkem, takže místo kosmického dobrodružství se můžeme těšit na podívanou ve stylu Bournea, která sice nabízí explozivní akční momenty, ale ve svém jádru je to špionážní film a také rodinné drama. 

A právě nové postavy a vztahy mezi nimi a Natashou jsou jedním z hlavních kladů téhle marvelovky. Florence Pugh jako Yelena Belova podle recenzentů jasně ukázala, že je připravena stát se novou hlavní Black Widow Marvelovského filmového universa a chvála míří i na Rachel Weisz (Melina Vostokoff/Black Widow) a Davida Harboura (Alexei Shostakov/Red Guardian). Nejen, že jsou to zajímavé postavy, ale samozřejmě jsou i skvěle zahrané a díky nim dostává Natasha a její příběh nový rozměr.

Co je (milým) překvapením, je skutečnost, že přestože Black Widow je výrazně temnější a dramatičtější, než mnohé jiné marvelovky, tak nešetří humorem a narazíte hned na několik momentů, kdy se od srdce zasmějete. Na druhou stranu, připravte se i na to, že určité chvilky zacloumají s vašimi emocemi. 

Příběh jako takový někteří chválí jako chytrý se zajímavými zvraty, většina novinářů je s ním více méně spokojena, ale pár recenzentů mu vyčítá to, že úplně nedrží pohromadě. 

Samozřejmě dojde i na akční sekvence a v jejich případě převládá názor, že se povedly a byť nejsou alfou a omegou Black Widow, je jich dostatek a jsou zvládnuty dobře.

Na čem se většina recenzí shodne je to, že asi největší chybou je to, že se na sólovku Black Widow muselo čekat víc, než deset let. Naštěstí se podle všeho čekání vyplatilo.

Zdroj: RottenTomatoes, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat