Falcon & Winter Soldier: V seriálu jsme mohli vidět Spider-Mana, šéf Marvelu řekl ne. A tvůrci chtěli, aby byl John Walker na konci sympaťákem

Něco o nedávno skončené první řadě seriálu. V nedávno skončené první řadě Falcon & Winter Soldier se objevilo poměrně slušné množství postav z předchozích marvelovských projektů, ale mohlo tam být ještě jedno velké cameo. Podle všeho tvůrci chtěli, aby se zastavil také Spider-Man (Tom Holland). 

SOUVISEJÍCÍ: PROČ STOJÍ FALCON & WINTER SOLDIER ZA VIDĚNÍ

To by jistě mnoho fandů ocenilo, ale kreativní prezident Marvelu Kevin Feige to zatrhl. Prozradil to showrunner/scenárista Malcolm Spellman:

"...Kevin Feige řekl, 'Ne. Přestaňte.' Podívejte, když se poprvé zapojíte do těchto projektů, je to s pocitem toho, že můžete používat kohokoliv z MCU (Marvelovské filmové universum, pozn. redakce). Ale Marvel se vždy ptá, 'Má tahle osoba smysl pro tento příběh? Nemůžete prostě šílet a vtáhnout do vašeho projektu všechny postavy, protože je máte rádi. Musíte se objevit přirozeně.' Na Spider-Mana tak nedošlo."

Je to škoda, osobně si myslím, že by se dal Spider-Man do příběhu zapracovat tak, aby to dávalo smysl, ale Kevin Feige byl jiného názoru. 

Co se týče seriálu, tak jako nováček se v něm objevil John Walker (Wyatt Russell), který nejdříve působil sympaticky, ale poté, co převzal roli Kapitán Ameriky, začala se ukazovat jeho temná stránka a diváci si ho zrovna neoblíbili. 

To byl záměr tvůrců a stejně tak byl jejich záměr to, aby si na konci první řady získal určité sympatie publika. Vysvětlila to režisérka Kari Skogland:

"Chtěla jsem, aby ho lidé měli rádi. A myslím, že ho všichni měli rádi. Na začátku si prošli obdobím, kdy ho neměli rádi... Ale poté, když se jeho chování měnilo, uvědomili jsme si, že má upřímné důvody. Ať už se dělo cokoliv, to, chtěl být skutečně dobrým Kapitánem a chtěl udělat správnou věc. Když se zapojilo jeho ego a Dora Milaje ho porazily, reagoval, 'Můj bože, je toho na mě moc,' to vedlo k jeho rozhovoru s Lemarem, kdy jsme pochopili, že tu jeden kousek skládačky chybí. Je to popravdě podvodník."

Najít cestu k Johnovi nebylo snadné, ale na konci udělal správnou věc a Wyattu Russelovi se musí nechat, že Johna Walkera ztvárnil skvěle. Je tak dobře, že se (soudě podle poslední epizody) Walkera v Marvelovském filmovém universu ještě dočkáme.

 Zdroj: Inverse, io9, Marvel Studios/Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat